Kjøttdeig er en råvare du kan variere i det uendelige.

Like god til hverdagsmaten som til finere anledninger. Her får du litt hjelp til å fornye en gammel traver.

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Enklere enn lasagne, men minst like godt.

Lammekebab med mynteyoghurt

Godt krydrede kroketter av kvernet lammekjøtt servert med en frisk mynteyoghurt og varm bulgursalat bringer tankene til Tyrkia.

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Her er kjøttdeigen krydret med, parmesan og dertil bacon. Aller helst skal det være det italienske baconet som kalles pancetta, men det er ikke alltid like lett tilgjengelig. Så godt norsk bacon får duge.

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Chorizo er en kraftig krydret pølse, som gir god smak til kjøttdeigen. Retten kan serveres med ris til, men det er unødvendig ettersom den også inneholder bønner. Men en grønn salat er alltid godt.

Asiatiske kjøttboller i salatblad

Helst skal du bruke kvernet lammekjøtt til disse kjøttbollene, men vanlig kjøttdeig går også bra. Anrett kjøttbollene på salatblad og server dressing med mynte til. Lekker liten forrett eller som tilbehør til en drink.

Les også:

Tre digge supper

Sju gode høstmiddager

Her er sju rimelige middager

Søk i over 4000 oppskrifter

Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 stk chili, rød

2 ss olivenolje

3 bokser tomater, hakkede

1 dl vann

1 potte basilikum

1 ss rødvinseddik

1,5 ts salt

1 ts pepper

400 g pasta, penne

3 dl parmesan, nyrevet

2 stk mozzarella

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk loffskive, uten skorpe

1 dl melk

50 g bacon

1 stk egg

1 dl bladpersille

1,5 dl parmesan, nyrevet

1 ts salt

0,25 ts pepper

smør, til steking

Linsesalat med soltørkede tomater

2,5 dl linser, grønne

0,5 stk appelsin, finrevet skall

5 dl vann

1 stk hønsebuljong

2 stk hvitløksfedd

1 dl soltørkede tomater

1,5 ss rosmarin, hakket

3 ss olivenolje

250 g Minitomater

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1 dl persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 stk chorizopølse

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 stk paprika, rød

1 ss olivenolje

1,5 ts paprikapulver

1 bokser tomater, hakkede

1 stk buljongterning

1 dl vann

1 bokser bønner, hvite

0,5 ts sambal oelek

1 ts salt

koriander, hakket

Avokadoyoghurt

2 stk avokado er

1 ss sitronsaft

1 stk hvitløksfedd

1 dl yoghurt naturell

1 dråpe tabasco

1 knivsodd salt

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Asiatiske kjøttboller i salatblad

Til 4 porsjoner:

100 g kjøttdeig, eller lammekjøtt

100 g medisterdeig

1 stk eggeplomme

1 stk løk hakket

2 stk hvitløk sbåter

2 ss koriander, frisk, hakket

2 ss sesamfrø

0,5 ts sambal oelek

0,25 ts salt

olje/smør til steking

Dressing med mynte

1 ss rødvinseddik

1 ss limesaft

2 ss fiskesaus

1 ss demerara sukker

1 stk hvitløksfedd

0,5 stk chilipepper, rød, finhakket

1 ss mynte, frisk, hakket

Til servering

isbergsalat

løk, strimlet

sesamfrø, ristet

koriander

mynte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!