Herved er en velsmakende uke servert!

I alle fall oppskriftene. Da gjenstår bare det morsomme, nemlig å lage maten:

Mandag: Potetsuppe

En potetsuppe (vichysoisse) er, sammen med løksuppe, blant de billigste middagene man kan spise. Dermed er ukas første rett med på å trekke snittprisen ned. Når det er sagt, er det bare viltkjøttet til burgeren på lørdag som skiller seg ut prismessig denne uka.

Tirsdag: Flyndre

En flyndre i langpanna er bedre enn ti på taket, sier gamle sjøulker. Det skal være sikkert og visst. Oppskriften er enkel: Legg fisken (som kjøpes ferdig renset) i en langpanne og bake den i ovnen. Servér den gjerne med kokte poteter og denne lille saken med sopp.

Onsdag: Kalkun i panne

En pannerett med kalkun (du kan også bruke kylling), fiken og valnøtter må bli godt. Du kan servere den med ris eller ta deg bryet med å lage en kul potetmos med selleri.

Torsdag: Bakt laks med aioli og hasselbackpoteter

Når laksen dekkes med butterdeig blir alle glade. Den kjøper du ferdig og resultatet er en spør topp på laksen. Mitt forslag er å piske sammen en aioli og lage de fabelaktige hasselbackpotetene, men det er også masse annet som funker.

Fredag: Hamburger med vilt

Hamburgeren blir luksuriøs når du lager den med viltkjøtt. Men, den er såre enkel, med salatblader og litt parmesan på toppen.

Lørdag: Kylling med kanel

En spenstig lørdagskylling med kanel serveres rett fra den ildfaste formen.

Søndag: Clotildes lasagne

Og til slutt kommer en herlig sak fra vår alles Clotilde. Her bakes en masse fine grønnsaker sammen med kjøtt- og tomatsaus til en uforglemmelig lasagne.

Ha en riktig god uke!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Mandag:

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Lettvint kalkunmiddag

Lag deg en deilig panne med kalkun og godsaker...

Ingredienser:

800 g kalkunbryst (kalkunfilet)

2 stk selleristenger

5 stk champignon

2 fedd hvitløk

1 stk purre

1 stk laurbærblad

2 dl hvitvin

2 dl fløte

100 g valnøtter

2 stk fiken

mel

salt og pepper

olje til pensling

persille og/eller salvie

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Aioli

Her har du oppskriften på aioli.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 dl olivenolje

1 knivsodd cayennepepper

1 ts sennepspulver

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Hasselbackpoteter

Det er fabelaktig. Hasselbackpoteter er en hyllest til poteten.

Ingredienser:

500 g poteter

150 g smør

5 ss brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Hamburger med viltkjøtt og sopp

Dette er en fabelaktig burger som blir superlukseriøs om du bruker både Madeira og gåselever.

Ingredienser:

200 g reinsdyrskav

200 g kjøttdeig

2 stk einebær

100 g foie gras (kan sløyfes)

4 ss madeira (kan sløyfes)

75 g parmesan

150 g sopp

1 stk løk

salt og pepper

smør/olje til steking

2 stk hamburger brød

1 ts sennep

4 stk salatblader

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

8 stk sjalottløk

50 g rosiner

25 g pinjekjerner

salt og pepper

3 stk kanelstang

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Clotildes lasagne

Her er Clotildes oppskrift på lasagne med masse sunne grønnsaker.

Til 6 porsjoner:

Kjøttsausen

400 g kjøttdeig

300 g pølse, gjerne en urøkt og en røkt

2 stk guleløk, hakket

2 stk hvitløk, finhakket

0,5 ts kuminfrø

1 ts provencekrydder

0,25 ts salt

0,25 ts chilipulver

500 g tomatsaus(eller to bokser)

2 stk tomatboks(eller 400 gram hakkede tomater)

120 ml rødvin

Til grønnsaker og ostelagene

600 g grønnsaker, grillet/stekt/bakt, gjerne aubergine, squash og paprika, sopp...

250 g ricotta

1 stk egg

2 ss pesto

salt og pepper

Pasta og ost

250 g pastaplater

70 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!