Popkorn kan spises som det er, eller du kan lage litt ekstra ut av det. Da er popkorn med sjokoladetrekk et av våre beste tips.

Gravitasjon

Det smarte med en vok er at den har skrå vegger og at den er varmest på det laveste punktet. Det er et perfekt opplegg når du voker grønnsaker, og minst like smart når du skal poppe popkorn. Da triller maiskornene nedover under poppingen og ender der det er varmest. Det betyr: nesten ingen hele korn i bunnen og du slipper unna brunsvidd popkorn. Her bruker vi rett og slett gravitasjonen for å gjøre jobben.

Bank, ikke rist

Bruk den smarte popkorn formelenen for å finne det perfekte forholdet mellom olje og maiskorn. Start poppingen og dunk litt på voken slik at de små konene ramler ned i bunnen. Spesielt mot slutten av poppingen.

ALT POPPET: Nesten ingen hele korn på bunnen. © Øivind Lie

Popkorn er en helsebombe

Slik blir hamburgeren perfekt

Slik lager du perfekte muffins

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt du lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!