Kjøttdeig
Fem gode kjøttdeigmiddager
Kjøttdeig kan du bruke til det meste. Her er fem gode oppskrifter.
- Kjøttdeigen er matverdens svar på Supermann - den er anonym før førvandlingen, men alltid til stede når det gjelder, skriver matansvarlig for klikk mat Christopher Sjuve.
Og det stemmer nok bra.
Kjøttdeig er en råvare som kan varieres i det uendelige, krydres med det meste, og serveres med all slags tilbehør. Bare fantasien setter grenser.
Under har vi samlet fem gode oppskrifter med kjøttdeig. Fra alle verdens hjørner.
Les også:
Slik steker du kjøttdeig riktig
Middagsoppskriftene for hele uka
Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!
Kjøttsaus fra Burgund
Gryten fra Burgund – Boeuf Bourguignon – er utgangspunktet for denne kraftige kjøttsausen. Server den med potetmos, kokte poteter eller pasta.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
400 g Kjøttdeig
1 stk Løk
1 ss Hvitløk
1 stk Gulrot
2 stk Stangselleri
2 stk Bacon i skiver
1 ss Olivenolje
2 dl Vann
3 ss Buljongterning
2 dl Rødvin
2 ts Soyasaus
2 ts Timian, tørket
2 stk Laurbærblad
1 pose Løk
200 g Champignon
1 ts Salt
0.5 ts Pepper
Kjøttboller fra Marokko
Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Kjøttdeig
0.5 stk Løk
2 stk Hvitløk, presset
1 stk Egg
1 ts Salt
0.25 ts Pepper
1.5 ts Spisskum
1 stk Sitronskall, revet
3 ss Koriander, frisk, hakket
2 stk Løk
2 stk Hvitløk
1 ss Olivenolje
1 ss Tomatpuré
2 bokser Hakkede tomater
1 dl Vann
2 stk Buljongterning
0.5 ts Spisskum
1 stk Kanelstang
1 dl Rosiner
1 ts Salt
0.5 ts Pepper
Koriander, frisk, hakket
Kreolsk kjøttdeiggryte
Den kraftige chorizopølsen gir ekstra smak til kjøttdeigen. Server ris eller byggryn til.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Kjøttdeig
200 g Chorizopølse
1 stk Løk
1 stk Paprika, rød
1 ss Smør
1 ss Hvetemel
2.5 dl Matfløte
2 dl Vann
2 stk Buljongterning
2 ts Oregano tørket
1 dl Oliven, sorte
1 dl Sylteagurk
1 dl Løk
1 ts Salt
3 dråpe Tabasco
Chèvregratinerte kjøttkaker
Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Lammekjøtt uten ben
1 stk Løk
1 ts Hvitløk
1 dl Aprikos
0.75 dl Pistasjenøtter
1 ts Salt
0.25 ts Pepper
2 stk Eggeplomme
1 ss Smør
2 ss Honning
Nordisk viltwok
Einebær, timian, kål og sopp er velsmakende ingredienser i denne woken. Potetmos, gjerne smakt til med revet ost, er godt til.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Viltkjøtt
1 stk Purre
300 g Kål
2 stk Gulrøtter
200 g Champignon
1 ss Olje
1 ss Smør
10 stk Einebær
2 stk Timian, tørket
1 ss Soyasaus
1 ss Viltbuljong
2 dl Vann
2 dl Tyttebær
1 ts Salt
0.5 ts Pepper
Denne saken ble første gang publisert 19/10 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.