Hver uke får du en herlig, fersk ukemeny! For å være sikker på å få denne hverdagsinspirasjonen kan du like oss på Facebook. Det er lurt. Der kan du kan du også spørre spørsmål om oppskriftene og få masse andre tips.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: omelett

Denne uken begynner svært bedagelig med en omelett. Det kan være greit å sjekke de elementer triksene som gjør at den blir perfekt hver gang.

Eller er denne omeletten fylt med kylling, gulrot og serveres med litt salat.

Tirsdag: Pai med ørret

Det er på høy tid med pai! Du får oppskriften på en paideig, men den kan også kjøpe ferdig (det må være lov). Når paideigen er ferdigstekt pisker du sammen egg, melk og crème fraîche som du heller i formen som nå er fylt med reker og ørret (eller laks). Nå har du god tid, en halvtime, til å dekke bord og rydde opp!

Onsdag: Pytt i panne

En traver i hverdagen som alltig blir suksess. Det er ikke pølse i denne oppskriften, men det selvsagt lov å slenge med et par snabber om du har noe til overs. Ellers er det en gyllen mulighet til å lære seg å posjere egg (ikke vanskelig: Knekk egget i kokende vann og vent et drøyt minutt!).

Torsdag: Italienske hurtigkylling

Du kan koke ris, pasta eller lage couscous til denne superenkle kyllingretten. Dette gjør du: Legg spinat i en varm stekepanne og vent til den faller sammen. Ha den over i en ildfast form, hell i tomatsaus og legg gylne kyllingbryst på toppen. Legg på skiver med mozzarella og stek ferdig i ovnen. Jeg tror ikke du skal bruke særlig mer enn ti minutter på dette arbeidet. Hva tror du?

Fredag: Kjøttgryte

En varmende kjøttgryte venter de heldige denne fredagen. I den finner de godt kokt og mørt oksekjøtt som er kokt i rødvin med persillerot, løk og timian.

Lørdag: Kalkun og estragongryte

Dette er en uhyre enkel oppskrift med kalkun. Det krever ikke annet av deg enn å steke kalkun og røre inn rømme, pinjekjerner og estragon.

Min soleklare anbefaling til tilbehør en den ovnsbakte poteter med sopp. Da blir det fest.

Søndag: torsk med sennepsaus

Uka rundes av med en deilig torskerett hvor fisken innhylles i en elegant sennepssaus. Jeg forslår å servere den med denne gulrotsalaten.

Øystein Westlie

Fylt omelett med kylling og gulrot

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling, ferdiggrillet

1 stk paprika, rød

2 stk gulrøtter

ruccola

8 stk egg

4 ss melk

1 ts salt

pepper

2 ss olivenolje

25 g smør

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Pai med ørret og reker

Kunsten med pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn.

Til 4 porsjoner:

Paibunn


175 g hvetemel

0,5 ts sukker

120 g kaldtsmør

3 ss kaldtvann

Fyll

200 g reker, pillede

200 g ørretfilet

2 stk egg

1 dl crème fraîche

1,5 dl h-melk

50 g parmesan

1 fedd hvitløk

1 ts salt

pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Kjøttgryte

Denne gryta er fantastisk god og, om mulig, verdens enkleste å lage.

Til 4 porsjoner:

800 g gryte kjøtt, og eventuelt ben

1 ss smør

1 ss olivenolje

6 stk sjalottløk, delt i to eller fire

75 g sellerirot

75 g persillerot

150 g gulrot

150 g kålrot

1 stk laurbærblad

1 ts timian, tørket

1 ts salt

pepper

3,5 dl rødvin

vann

Høyde (px): Bredde (px):
Inkognito

Kalkun- og estragongryte

Kalkun blir godt med estragon! Prøv denne superenkle oppskriften med kalkun.

Til 4 porsjoner:

600 g kalkun

2 ss smør

4 ss estragon, frisk, hakket

50 g pinjekjerner

1 beger rømme

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!