Oppskrift på middag
Her er ukemenyen
Middager for hele uka.
Mandag: Pasta med chorizo
Vi begynner pasta. Og den er ikke vanskelig! Kok pasta og ha i grønne bønner de siste par minuttene av kokingen (med en gang om du bruker fersk pasta). Stek chorizo (du kan bruke den som den er også), hakk tomater og bland det med pølse og fetaost. Skal vi si 10 minutter?
Tirsdag: Fiskegrateng
Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at tirsdager er skapt for fiskegrateng. Dersom du synes det virker som mye jobb å lage hvit saus og potetmos på samme dag, kan du faktisk lage potetmosen i forveien. Ellers er det ikke spesielt utfordrende å lage denne nydelige fiskegratengen (se her for å lese om noen detaljer).
Onsdag: Gulrotsuppe
Dette er kanskje ukens enkleste oppskrift: Stek løk, kok gulrot, mos og smak til med buljong og krydderier. Servér med en klikk crème fraîche. Har du overskudd kan du gjerne bake superbrødet (da må du sette deigen dagen i forveien, men du slipper å kna!).
Torsdag: Fisk med ingefær og sopp med persille og parmesan
Jeg velger å kalle denne ukens mest elegante rett. Fisk får en helt ny og annerledes dimensjon når den får dette eksotiske anstrøket av ingefær. Hvordan? Enkelt: Bare legg skiver av fersk ingefær i buken på fisken sammen med litt salt.
Tilbehøret er sopp med persille og parmesan. Er du ivrig soppsanker kan du selvsagt bruke selvplukket sopp.
Fredag: Albondigas med squash og mozzarella
Spanske kjøttboller står på menyen denne fredagen. Server dem med en enkel squash- og mozzarellarett. Du kan selvsagt lage deg et lite tapasbord ved å lage aioli, stekt chorizo og hvitløk, bakte reddiker og krabbe med mango, men du får begrense deg...
Lørdag: Hamburger med lammekjøtt
Lørdagen blir enda bedre med hamburger og hamburgeren blir bedre med lammekjøtt. Lover. Og den lager du med aioli slik at alle blir glade.
Søndag: Karbonader med erteremulade
Uka kommer trygt i havn med karbonader. Og når du serverer de med erteremulade er det noe du ikke kommer til å angre på.
Ha en god, velsmakende uke!
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 2 porsjoner
200 g Pasta
50 g Pesto
100 g Bønner
50 g Fetaost
10 skiver Chorizopølse
2 stk Tomater
Fiskegrateng
Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
100 g Kantareller
2 stk Purre
1 kg Poteter
200 g Smør
3 stk Eggeplomme
200 g Kolje
400 g Laks
400 g Torsk
35 g Smør
35 g Hvetemel
2 dl Melk
2 dl Kremfløte
1 ss Estragon, tørket
Salt og pepper
3 ss Fiskekraft
4 ss Gressløk
Gulrotsuppe
Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
1 stk Løk
400 g Gulrot
1 stk Buljongterning
2 ss Crème fraîche
Salt og pepper
Ingredienser:
4 skiver Ingefær
1 stk Abbor
Salt og pepper
Ingredienser:
6 stk Champignon
2 kvist Timian
4 ss Persille, finhakket
40 g Parmesan
0.5 stk Fennikel
1 stk Løk
Olje/smør til steking
Salt og pepper
Ingredienser:
0.5 kg Kjøttdeig
3 skiver Brød
2 ss Løk, finhakket
1 stk Egg
2 ss Persille
1 fedd Hvitløk
1 klype Cayennepepper
1 dl Hvitvin
Safran
2 dl Kremfløte
3 ss Smør
Ingredienser:
1 stk Squash
1 stk Mozzarella
3 ss Pinjekjerner
0.5 stk Sitron
2 ss Olivenolje
Salt og pepper
1 kvast Timian
Ingredienser:
150 g Lam
1 stk Sjalottløk
3 stk Hvitløksfedd
2 stk Salatblader
1 stk Cherrytomat
1 ts Rosmarin, tørket
Smør/olje
Salt og pepper
2 ss Aioli
Karbonader med erteremulade
Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Karbonadedeig
300 g Poteter
100 g Sellerirot
100 g Smør
150 g Erter
2 ss Remulade
1 stk Løk
2 ss Smør til steking
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 27/08 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.