Mandag: Pasta med chorizo

Vi begynner pasta. Og den er ikke vanskelig! Kok pasta og ha i grønne bønner de siste par minuttene av kokingen (med en gang om du bruker fersk pasta). Stek chorizo (du kan bruke den som den er også), hakk tomater og bland det med pølse og fetaost. Skal vi si 10 minutter?

Tirsdag: Fiskegrateng

Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at tirsdager er skapt for fiskegrateng. Dersom du synes det virker som mye jobb å lage hvit saus og potetmos på samme dag, kan du faktisk lage potetmosen i forveien. Ellers er det ikke spesielt utfordrende å lage denne nydelige fiskegratengen (se her for å lese om noen detaljer).

Onsdag: Gulrotsuppe

Dette er kanskje ukens enkleste oppskrift: Stek løk, kok gulrot, mos og smak til med buljong og krydderier. Servér med en klikk crème fraîche. Har du overskudd kan du gjerne bake superbrødet (da må du sette deigen dagen i forveien, men du slipper å kna!).

Torsdag: Fisk med ingefær og sopp med persille og parmesan

Jeg velger å kalle denne ukens mest elegante rett. Fisk får en helt ny og annerledes dimensjon når den får dette eksotiske anstrøket av ingefær. Hvordan? Enkelt: Bare legg skiver av fersk ingefær i buken på fisken sammen med litt salt.

Tilbehøret er sopp med persille og parmesan. Er du ivrig soppsanker kan du selvsagt bruke selvplukket sopp.

Fredag: Albondigas med squash og mozzarella

Spanske kjøttboller står på menyen denne fredagen. Server dem med en enkel squash- og mozzarellarett. Du kan selvsagt lage deg et lite tapasbord ved å lage aioli, stekt chorizo og hvitløk, bakte reddiker og krabbe med mango, men du får begrense deg...

Lørdag: Hamburger med lammekjøtt

Lørdagen blir enda bedre med hamburger og hamburgeren blir bedre med lammekjøtt. Lover. Og den lager du med aioli slik at alle blir glade.

Søndag: Karbonader med erteremulade

Uka kommer trygt i havn med karbonader. Og når du serverer de med erteremulade er det noe du ikke kommer til å angre på.

Ha en god, velsmakende uke!

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Til 2 porsjoner:

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fisk med ingefær

Så enkelt er det å sette god smak på fisken.

Ingredienser:

4 skiver ingefær

1 stk hav abbor, ferdig renset

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sopp med persille og parmesan

Tilbehør til fisk? Her er svaret...

Ingredienser:

6 stk champignon eller annen sopp

2 kvist timian

4 ss persille, finhakket

40 g parmesan

0,5 stk fennikel

1 stk løk

olje/smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Albondigas

Spanske kjøttboller på sitt beste.

Ingredienser:

Kjøttboller

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, gjerne loff eller kneipp

2 ss løk, finhakket

1 stk egg

2 ss persille

1 fedd hvitløk

1 klype cayennepepper

Safransaus

1 dl hvitvin

safran, noen tråder

2 dl kremfløte

3 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Squash med mozzarella

Enkelt grilltilbehør

Ingredienser:

1 stk squash

1 stk mozzarella

3 ss pinjekjerner

0,5 stk sitron

2 ss olivenolje

salt og pepper

1 kvast timian

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hamburger med lammekjøtt

Denne hamburgeren har klasse. Og masse, masse hvitløk.

Ingredienser:

150 g lam mekjøttdeig (eller lammekjøtt uten bein)

1 stk sjalottløk

3 stk hvitløksfedd

2 stk salatblader

1 stk cherrytomat

1 ts rosmarin, tørket

smør/olje til steking

salt og pepper

2 ss aioli

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!