Det er mye man skal ta stilling til på en ferie. Når skal man spise frokost, for eksempel?

Skal vi spise før vi går på stranda? Og dersom vi spiser frokost på strandbaren, skal vi da spise frokost hjemme? Eller: Skal vi smøre på noe (som det heter) og ta det med oss?

Sånn går dagene.

Nå har vi blitt enige om et mønster: Vi spiser rask frokost (desayuno, som de sier her) før vi går på stranda. Når vi er forsynt går vi hjem og lager lunsj (ja, eller almuerzo, som de heter).

Nå blir lunsjen dagens store måltid. Og høydepunkt. Det tok noen dager før vi kom i gang, sånn er det på ferie, men da ble den endelig fart i sakene. Etter en taxitur til supermercadoen fikk vi fersk fisk, kylling, frukt og masse grønnsaker.

Vel tilbake i kjøkkenet går det raskt opp for meg hva som er sommermat. Det er mat med minst mulig innsats, og mest mulig igjen for innsatsen. Det blir den røde tråden i maten på Mallorca denne sommeren. I tillegg er det mat man kan slurve med, på den måten at man ikke skal måtte veie og måle noe som helst. Man har en stor bolle - og så ser man hvor det ender.

Den aller første suksessen var verdens enkleste pasta. Men, som kjent er det jo nettopp det vi skal ha i varmen. Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:

Kjapp carbonara

Kan du lage albondigas?

Tre ting å spise i varmen

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!