Cupcakes er den nye muffinen. Og cupcakes er vel, strengt tatt, ikke annet enn muffins med pynt.

Men, cupcakes er veldig populært om dagen. Så for å tilfredstille hungeren etter cupcakes kommer vi til å legge ut nye cupkaces med jevne mellomrom.

Norsk Ukeblad fikk nylig redaksjonen til å lage sine yndlingscupcakes. Og de har vi samlet her. Først ut er Hege-Lill Ottersen som er redigerer.

Sist jeg var i New York, dumpet jeg tilfeldigvis inn på muffinsbakeriet The Magnolia Bakery. Selv om jeg har cøliaki, måtte jeg kjøpe én av de fristende muffinsene og smake en ørliten bit. Dette ga inspirasjon til å prøve meg på en selvkomponert, hvetemelsfri variant.

Oppskrift på glutenfri cupcake finner du nedenfor!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Norsk Ukeblad

Glutenfrie cupcakes

Disse muffinsene er glutenfrie, og supre for deg med allergi. Toppingen med bringebær gir både en nydelig rosafarge og en smak av sommer.

Ingredienser:

150 g smør, romtemperert

2 dl fruktose

4 stk egg

3 dl potetmel

1,5 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

1 dl tranebær

Ostekremtopping med bringebær

300 g kremost

150 g smør

450 g melis

2 ss vaniljesukker

0,5 kurv bringebær

2 ss bringebærsyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: