Oppskrift på grove vafler, vafler uten sukker

Slik lager du grove vafler

Tester du disse er det fare for at vaffeljernet blir stående permanent på kjøkkenbenken.

GROVE VAFLER: Kjør på med vafler hver dag
GROVE VAFLER: Kjør på med vafler hver dag Foto: FOTO: Øivind Lie
Sist oppdatert

Her på Klikk er vi veldig fornøyd med å ha den perfekte vaffeloppskriften. Vi har også en av enkleste oppskriftene på vafler som du finner her.

Og nå, mine damer og herrer, lanserer vi en super oppskrift på grove vafler.

Dette er ikke vaflene du skal dra frem til kaffekosen sammen med en deilig sjokoladekake eller den supergode ostekaka. Disse er til hverdags. Som et alternativ til brød eller knekkebrød. Og putt dem gjerne i matboksen til ungene.

Her kan fort barnehageonkelen få en bekymret rynke når du sender med vafler i matboksen for fjerde dag på rad, men det kan du ta med største ro. Disse er godkjent for matboksbruk av selveste ernæringsfysiologen.

Like sunt som brød

- Disse vaflene er like sunne som mange typer brød, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.

Havregryn og sammalt mel gir mye fiber, og rapsoljen inneholder sunne fettsyrer. I motsetning til de fleste andre vafler er disse også uten sukker, noe som gjør at de egner seg godt i matpakken.

Putter du noen egg i oppskriften er det en fin kilde til protein, noe som metter godt og er viktig for barn i vekst.

Best nystekt

Vaflene smaker best når de er nystekt. Røra går til godt over ti plater, og den kan stå i kjøleskapet i flere dager. Stek så mange du trenger, og sett røra tilbake i kjøleskapet.

Slumping

Denne oppskriften egner seg godt til slumping og alle typer variasjoner. Putt i egg, gulrøtter eller nøtter.

Pass bare på å holde litt igjen på havregrynet, ikke mer enn litt under halvparten av det tørre. Trolig må du også spe ut med mer melk før du steker. Konsistensen skal være slik at røra renner lett ut av øsa.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Denne saken ble første gang publisert 14/06 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også