Annonse

Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen.

Pill dem med en gang, og lag en nydelig rekesalat.

Komponer din egen

I en rekesalat er det mye som kan fungere. Jeg synes det er gøy å smake meg fram med det jeg har i spiskammerset.

Den eneste faste regelen er at jeg omtrent alltid starter med å blande rekene med majones og rømme. Har jeg ikke rømme lettpisker jeg litt fløte isteden.

Deretter er det bare å smake seg fram med smaker som harmonerer godt med rekene.

Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg fram med:

  • Sitron
  • Dill
  • Pepper
  • Kajennepepper
  • Chili
  • Karripulver
  • Grønne erter
  • Hvitløk
  • Revet ingefær
  • Appelsin
  • Revet appelsinskall
  • Revet pepperrot
  • Persille
  • Koriander
  • Revet blomkål

Under har jeg laget en oppskrift på en relativt tradisjonell rekesalat, kun med et lite sting av kajennepepper/chili.

Til rekene ender jeg oftest opp med å drikke sauvignon blanc fra loiredalen, men det er mye annet som vil smake fortreffelig her, som f.eks. riesling.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Rekesalat

Ganske tradisjonell, men vanvittig god!

10 min

1 kg reker

4 ss rømme

6 ss majones

1 knivsodd kajennepeppereller finhakket chili etter smak

4 kvast dill, finhakket

sitron

salt

Fremgangsmåte

Skrell rekene.

Bland rømme og majones godt.

Vend inn rekene.

Tilsett kajennepepper/chili og dill.

Smak til med litt salt og sitronsaft.

Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!