UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin.

UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin. © Foto: Håvard Egge

Oppskrift på rekesalat

Slik lager du rekesalat

Det er kjempegøy å komponere sin egen rekesalat.

Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen.

Pill dem med en gang, og lag en nydelig rekesalat.

Komponer din egen

I en rekesalat er det mye som kan fungere. Jeg synes det er gøy å smake meg fram med det jeg har i spiskammerset.

Den eneste faste regelen er at jeg omtrent alltid starter med å blande rekene med majones og rømme. Har jeg ikke rømme lettpisker jeg litt fløte isteden.

Deretter er det bare å smake seg fram med smaker som harmonerer godt med rekene.

Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg fram med:

  • Sitron
  • Dill
  • Pepper
  • Kajennepepper
  • Chili
  • Karripulver
  • Grønne erter
  • Hvitløk
  • Revet ingefær
  • Appelsin
  • Revet appelsinskall
  • Revet pepperrot
  • Persille
  • Koriander
  • Revet blomkål

Under har jeg laget en oppskrift på en relativt tradisjonell rekesalat, kun med et lite sting av kajennepepper/chili.

Til rekene ender jeg oftest opp med å drikke sauvignon blanc fra loiredalen, men det er mye annet som vil smake fortreffelig her, som f.eks. riesling.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SLIK SKRELLER DU INGEFÆR: Bruk en skje! Det er den enkleste måten å skrelle ingefær på.=

Vips, så er ingefæren skrelt!

Du har redskapet i skuffen.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Mamma, kan du flette meg?

Nå kan du trygt svare ja.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?