UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin.

UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin. © Foto: Håvard Egge

Oppskrift på rekesalat

Slik lager du rekesalat

Det er kjempegøy å komponere sin egen rekesalat.

Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen.

Pill dem med en gang, og lag en nydelig rekesalat.

Komponer din egen

I en rekesalat er det mye som kan fungere. Jeg synes det er gøy å smake meg fram med det jeg har i spiskammerset.

Den eneste faste regelen er at jeg omtrent alltid starter med å blande rekene med majones og rømme. Har jeg ikke rømme lettpisker jeg litt fløte isteden.

Deretter er det bare å smake seg fram med smaker som harmonerer godt med rekene.

Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg fram med:

  • Sitron
  • Dill
  • Pepper
  • Kajennepepper
  • Chili
  • Karripulver
  • Grønne erter
  • Hvitløk
  • Revet ingefær
  • Appelsin
  • Revet appelsinskall
  • Revet pepperrot
  • Persille
  • Koriander
  • Revet blomkål

Under har jeg laget en oppskrift på en relativt tradisjonell rekesalat, kun med et lite sting av kajennepepper/chili.

Til rekene ender jeg oftest opp med å drikke sauvignon blanc fra loiredalen, men det er mye annet som vil smake fortreffelig her, som f.eks. riesling.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

8 fristende ting å lage med aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Testen hvor iPhone kommer på nest sisteplass

Sjekk hvilket mobilkamera som gruser konkurrentene i ny test.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett