=

TEST AV STAVMIKSERE: Vi lot noen kokker få teste stavmikserne. De fikk kjørt seg. © Foto: Øyvind Lie

Test av stavmiksere

Vi har testet stavmiksere

Vi har testet syv stavmiksere i prisklasse fra fem hundre til tusen kroner.

=
Testteam: Alexander Yan og Peter Hägg, kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo © Foto: Øivind Lie
=
Ga opp: Mikseren fra Braun ga opp midt i testen © Foto: Øivind Lie

En god stavmikser er obligatorisk for ivrige matfolk. Om du vil lage en knallgod aioli eller et måltid til 12 kroner for 2 personer er den uunværlig.

Vi sier det med en gang: Disse er testet av kokker på kokkers vis. Det betyr at de er kjørt hardt! Vi har kun testet mikserskaftet og ikke tilleggsutstyret som hakkeboller, visper etc.

Testen

Testen er utført av Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen , Oslo.

Vi har lagt vekt på brukervennlighet og kapasitet i denne testen. I forhold til brukervennlighet har vi vurdert grep, betjening av knapper og hvor lett den er å rengjøre.

Ut over at mikserne er i prisskiktet fra 500 til 1000 kroner, har vi ikke tatt hensyn til pris. Vi har brukt hele karakterskalaen der én er dårligst og seks er best.

Kapasitet

For å vurdere kapasiteten har mikserne blitt testet på hakking, blanding av urter og olje, mosing av kokte grønnsaker, pisking av fløte og kjøring av fetaost.

Turtall, motorstyrke og utforming av miksehodet der kniven sitter. Det er avgjørende for hva stavmikseren klarer.

Den skal både orke å jobbe med mye motstand, som når du kjører fetaost, og klare høye turtall med liten motstand, som når du visper krem.

Sitter kniven for dypt får den dårlig kontakt med det som skal mikses, og er miksehodet for dypt så pakker potetene seg bak og rundt kniven. Er kniven sløv har det også betydning for hva mikseren klarer.

Grep og brytere

Grepet skal være utformet slik at den henger uanstrengt i hånden. Knappene må være plassert slik at fingrene treffer naturlig, og de må være lette å trykke inn.

Alle brytere bør være innkapslet slik at det ikke trenger inn fukt og at det er lett å rengjøre stavmikseren.

Vinneren

Vinneren av testen er Philips HR 1372. Begge testerne ble overrasket over resultatet. Stavmikseren ga ved første øyekast ikke noe godt inntrykk og så ikke ut som noen vinner. Men, det viste seg fort at man ikke skal skue hunden på hårene. Den gjorde bra eller best på alle kriteriene. Motoren er kraftig, har godt grep, god betjening og er enkel å vaske.

Mest for pengene får du om du kjøper Wilfa. Den får terningkast fire i vår test og koster bare 439,- omtrent halvparten av de dyreste.

Dårligst gikk det med Braun MR530. Denne mikseren gikk helt i stykker under pisking av krem og gjorde det gejerelt dårlig.

Her ser du sammenligning av data, Nedenfor finner de øvrige resultatene.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 2800!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Se alle produkter i Vi har testet stavmiksere:

6 points
=

Test av stavmiksere

Philips HR1372

Veil. pris: 990

Les hele testen

5 points
=

Test av stavmiksere

Bamix Mono

Veil. pris: 999

Les hele testen

5 points
=

Test av stavmiksere

Kenwood HB 714

Veil. pris: 950

Les hele testen

4 points
=

Test av stavmiksere

Wilfa SM1FP

Veil. pris: 439

Les hele testen

3 points
=

Test av stavmiksere

Bosch MSM 7700

Veil. pris: 900

Les hele testen

2 points
=

Test av stavmiksere

Obh Nordica power stick 800

Veil. pris: 799

Les hele testen

1 points
=

Test av stavmiksere

Braun MR530

Veil. pris: 799

Les hele testen

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SLIK SKRELLER DU INGEFÆR: Bruk en skje! Det er den enkleste måten å skrelle ingefær på.=

Vips, så er ingefæren skrelt!

Du har redskapet i skuffen.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?