Annonse

=

Testteam: Alexander Yan og Peter Hägg, kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo © Foto: Øivind Lie

=

Ga opp: Mikseren fra Braun ga opp midt i testen © Foto: Øivind Lie

En god stavmikser er obligatorisk for ivrige matfolk. Om du vil lage en knallgod aioli eller et måltid til 12 kroner for 2 personer er den uunværlig.

Vi sier det med en gang: Disse er testet av kokker på kokkers vis. Det betyr at de er kjørt hardt! Vi har kun testet mikserskaftet og ikke tilleggsutstyret som hakkeboller, visper etc.

Testen

Testen er utført av Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen , Oslo.

Vi har lagt vekt på brukervennlighet og kapasitet i denne testen. I forhold til brukervennlighet har vi vurdert grep, betjening av knapper og hvor lett den er å rengjøre.

Ut over at mikserne er i prisskiktet fra 500 til 1000 kroner, har vi ikke tatt hensyn til pris. Vi har brukt hele karakterskalaen der én er dårligst og seks er best.

Kapasitet

For å vurdere kapasiteten har mikserne blitt testet på hakking, blanding av urter og olje, mosing av kokte grønnsaker, pisking av fløte og kjøring av fetaost.

Turtall, motorstyrke og utforming av miksehodet der kniven sitter. Det er avgjørende for hva stavmikseren klarer.

Den skal både orke å jobbe med mye motstand, som når du kjører fetaost, og klare høye turtall med liten motstand, som når du visper krem.

Sitter kniven for dypt får den dårlig kontakt med det som skal mikses, og er miksehodet for dypt så pakker potetene seg bak og rundt kniven. Er kniven sløv har det også betydning for hva mikseren klarer.

Grep og brytere

Grepet skal være utformet slik at den henger uanstrengt i hånden. Knappene må være plassert slik at fingrene treffer naturlig, og de må være lette å trykke inn.

Alle brytere bør være innkapslet slik at det ikke trenger inn fukt og at det er lett å rengjøre stavmikseren.

Vinneren

Vinneren av testen er Philips HR 1372. Begge testerne ble overrasket over resultatet. Stavmikseren ga ved første øyekast ikke noe godt inntrykk og så ikke ut som noen vinner. Men, det viste seg fort at man ikke skal skue hunden på hårene. Den gjorde bra eller best på alle kriteriene. Motoren er kraftig, har godt grep, god betjening og er enkel å vaske.

Mest for pengene får du om du kjøper Wilfa. Den får terningkast fire i vår test og koster bare 439,- omtrent halvparten av de dyreste.

Dårligst gikk det med Braun MR530. Denne mikseren gikk helt i stykker under pisking av krem og gjorde det gejerelt dårlig.

Her ser du sammenligning av data, Nedenfor finner de øvrige resultatene.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 2800!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Se alle produkter i Vi har testet stavmiksere:

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.