=

Familien Zaccagnini inviterer Bjørn Bye Abruzzo. © FOTO: Privat

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og på mange nyttårsbord serveres det lammelår. Men det er ikke bare lammelår som funker.

Enkel og original

Klikk.no har jaktet på den aller beste lammeoppskriften. Og den tror vi at vi har funnet.

Vi ba leserne sende inn sin beste lammeoppskrift, samme om det var fårikål, lammelår eller pizza med lam.

Og med nesten 30 oppskrifter, var det vanskelig for redaktør for Klikk mat, Christopher Sjuve, å kåre vinneren.

- Det var så utrolig mange gode, at jeg måtte trekke frem to oppskrifter til, i tillegg til vinneren, sier Sjuve.

Og det var til slutt Bjørn Bye som stakk av med førstepremien. Han sendte inn sin oppskrift på lammelår med aprikos, geitost og potetetfat.

- Vinneroppskriften er akkurat slik vi vil ha den: Enkel med ingredienser som er lette å få tak i. I tillegg er det litt originalitet her, sier Sjuve om vinneroppskriften.

På tur til Zaccagnini

Bjørn Bye får en reise til Italia, nærmere bestemt til vingården Zaccagnini.

Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini er en skikkelig familebedrift. Eiendommen ligger i kommunen Bolognano, i hjertet av regionen Abruzzo. Dalsøkket er omringet av fjell på alle kanter, og dette gjør vinmarkene til Zaccagnini litt spesielle.

Et vinddrag som ofte smyger seg gjennom fjellpassene sørger for at klimaet er spesielt gunstig, og man unngår fuktigheten som hos andre kan skape problemer med råte og insekter.

En del av turen er et besøk til lammerestauranten Lu Strego som befinner seg godt oppe i fjellet i Abruzzo. Dette er en restaurant som familien Zaccagnini bruker fast.

Trøstepremie

Siden det var tett i toppen, valgte Sjuve å plukke ut to vinnere som får seks vinglass fra Hadeland.

- Siden det var såpass jevnt, synes jeg disse to også bør bli belønnet, sier han.

Lyst til å se flere av oppskriftene som leserne sendte inn? Klikk her!

Vi gratulerer herved vinneren! God tur til Italia!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her!

Les også:

Slik lager du lammegryte

Her er oppskrift på fårikål

Slik blir lammelåret best

Erik Hannemann

Lammelår med aprikos, geitost og potetetfat

Ingredienser:

1 stk lammelår

0,5 fl hvitvin

50 g tørket aprikos

3 kvast rosmarin

2 fedd hvitløk

150 g smøreost

Potetfat

2 kg poteter

6 stk små løk

150 g smøreost

olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Italiensk lammestek

Ingredienser:

1 kg lammelår (uten bein)

1 stk sitron

600 g små poteter

600 g modne tomater

6 ss olivenolje

3 ss smør

1 bt persille

4 fedd hvitløk

4 ss strø kavring (eller revet loff)

50 g revet pecorino eller parmesan

salt og pepper (nymalt pepper)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Plommebraissert lammeskank med rotgrønnsaker

Til 5 porsjoner:

2 stk lammeskank

1 l plommer

2 dl hvitvin

2 dl vann

1 stk rød chili

2 dl sukker

5 ss balsamicoeddik

150 g smør

2 stk gulrot

1 stk kålrot

1 stk sellerirot

olje

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!