OPPSKRIFT PÅ PAI: Når du gjør det på denne måten blir  pai hverdagsmat.=

OPPSKRIFT PÅ PAI: Når du gjør det på denne måten blir pai hverdagsmat. © Foto: Erik Hannemann

Pai oppskrift

Så lett lager du pai

Om det blir en god pai er det ikke sikkert at fyllet har skylla.

Det er forbløffende enkelt å lage pai. Grunnen til at noen kvier seg er antakelig toppen: deigen.

Del

Da har jeg gode nyheter: Den kan du kjøpe. Den finner du i frysedisken og er en av de få tingene jeg tenker at andre (fabrikker og maskiner) klarer bedre enn meg på kjøkkenet.

Saken er nemlig at en vanlig deig som du lager (3 desiliter hvetemel og 125 gram smør og en skvett kaldt vann) blir best om du bretter og kjevler den 250 ganger - i et kaldt kjøkken. Da får deigen fin, flakete konsistens.

Du har ikke et kaldt kjøkken? Du har ikke lyst til å brette og kjevle 250 ganger? Tenkte det. Da kan du kjøpe ferdig, sånn som jeg. (Når det er sagt, så har jeg ikke noe imot deigen du lager selv, og du kan nøye deg med å brette og kjevle mindre enn 250 ganger, men du skjønner hva jeg mener?).

Fyllet

Fyllet er enkelt. Det handler simpelthen om å piske egg sammen med fløte og/eller melk. I den blandingen har du i ting du liker. I oppskriften du finner nedenfor er det kylling, brokkoli, løk, hvitløk og gode krydder.

Det er ikke vanskelig å komme med andre idéer. Her finner du en variant med skogsopp, eller hva med en chevre-ost - eller kanskje du vil ha laks?

Du kan få enda flere forslag om du besøker matsøket vårt.

Har du gode paioppskrifter? Ikke nøl et sekund med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter

Les også:

Dette er den deiligste eplekaka

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik saltbaker du fisk

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.