Annonse

Det er forbløffende enkelt å lage pai. Grunnen til at noen kvier seg er antakelig toppen: deigen.

Del

Da har jeg gode nyheter: Den kan du kjøpe. Den finner du i frysedisken og er en av de få tingene jeg tenker at andre (fabrikker og maskiner) klarer bedre enn meg på kjøkkenet.

Saken er nemlig at en vanlig deig som du lager (3 desiliter hvetemel og 125 gram smør og en skvett kaldt vann) blir best om du bretter og kjevler den 250 ganger - i et kaldt kjøkken. Da får deigen fin, flakete konsistens.

Du har ikke et kaldt kjøkken? Du har ikke lyst til å brette og kjevle 250 ganger? Tenkte det. Da kan du kjøpe ferdig, sånn som jeg. (Når det er sagt, så har jeg ikke noe imot deigen du lager selv, og du kan nøye deg med å brette og kjevle mindre enn 250 ganger, men du skjønner hva jeg mener?).

Fyllet

Fyllet er enkelt. Det handler simpelthen om å piske egg sammen med fløte og/eller melk. I den blandingen har du i ting du liker. I oppskriften du finner nedenfor er det kylling, brokkoli, løk, hvitløk og gode krydder.

Det er ikke vanskelig å komme med andre idéer. Her finner du en variant med skogsopp, eller hva med en chevre-ost - eller kanskje du vil ha laks?

Du kan få enda flere forslag om du besøker matsøket vårt.

Har du gode paioppskrifter? Ikke nøl et sekund med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter

Les også:

Dette er den deiligste eplekaka

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik saltbaker du fisk

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Pai med ost, brokkoli og urter

Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.

60 min

Til 4 porsjoner

Deigen

3 dl hvetemel

125 stk kaldtsmør

2 ss kaldtvann

Resten

1 stk brokkoli

2 stk kyllingbryst

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 ts timian, tørket

3 stk egg

2 dl fløte

1 dl melk

100 g hvitost

1 knivsodd muskat

1 ts rosmarin, tørket

1 ss sitronsaft

sitronskall, noen strimler

salt og pepper

smør/oljetil steking

Fremgangsmåte

Deigen

(Du kan også bruke ferdig mørdeig). Smuldre smøret i melet ved å bruke fingrene eller en foodprocessor. Tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen (i foodprocessor 10-12 sek). Kjevle ut deigen.

Resten

Bryt opp brokkolien i mindre buketter. Kok den i ett minutt i saltet vann. Sett til side.

Finhakk løken og stek den blank. Del opp kyllingbrystene i små biter. Ha dem i pannen og stek i tre, fire minutter. Knus hvitløken og ha i stekepannen. Stek videre i et halvt minutt og ta platen av varmen.

Knekk eggene i en stor bolle. Pisk dem sammen med fløte, melk, revet ost, muskat, timian, rosmarin, sitronsaft og sitronskall. Ha i kyllingblandingen. Smak til med salt og pepper

Kjevle ut deigen. Legg den i bunnen av formen og pass på at den kommer opp langs sidene.

Legg kyllingblandingen i formen. Lag et lokk av resten av deigen og kle formen.

Stek i ovnen på 180 grader i en halv time eller til den er gyllen på toppen.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.