Oppskrifter med gode smakskombinasjoner

Ukens smakskombinasjon

To ting som passer bedre sammen enn hånd og hanske.

SMAKSKOMBINASJON: Avocado og røkelaks er ukens smakskombinasjon.
SMAKSKOMBINASJON: Avocado og røkelaks er ukens smakskombinasjon. Foto: Foto: Christopher Sjuve
Sist oppdatert

Noen ting passer perfekt sammen. I denne serien med gode smakskombinasjoner kan man forestille seg at Gud er O-fag-lærer.

Oppgaven lyder: Reis ut i verden og finn to ting som passer sammen. Så langt har vi funnet sjokolade/appelsin og tomat/anis - og selvsagt østers/chablis. Denne gangen handler det om røyket laks og avocado.

Røyket laks er en av røykens få velsignelser. En av mine superraske favoritter er pasta med røyka laks.

Share

Røyket laks er supert å ha i huset. Enda bedre er det om du har avocado. For da har du nemlig to ting som passer uvanlig godt sammen.

Avokadoen, som bør være nesten så myk som smør, skriker etter noe salt - og det er her røykalaksen kommer inn.

Den enkleste måten å utnytte smakskombinasjonen på er å legge de to ingrediensene på litt brød. Kvern over litt pepper og kanskje noen flak med salt. (Du kan også lage en bruschetta (ristet bagett eller loff) med røyket laks og dillkrem - hørtes ikke det godt ut?).

Det går også fint å kjøre de to ingrediensene sammen til en pastasaus. En skvis sitron gir litt liv til smaken. Denne sausen kan du også smøre på kjeks og servere som forrett (kanskje toppet med litt lodderogn eller lakse/ørretrogn).

En tredje variant er morsom 80-talls variant på rekecocktail. Da blander man avokado og røykelaks med majones og legger lagvis med reker i glass. Skvis gjerne over litt lime og kanskje litt rå rødløk.

Det var ukens smakskombinasjon! Nedenfor finner du flere i samme serie.

Les også:

Risottoen blir perfekt med disse rådene

Slik lager du spaghetti carbonara

Slik blir brownies perfekte

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også