Enkel middag

Fire deilige gratenger til helgen

Disse rettene er enkle å lage.

GODT OG ENKELT: En grateng er godt og enkelt å lage.
GODT OG ENKELT: En grateng er godt og enkelt å lage. Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Sist oppdatert

Grateng er godt og enkelt å lage. En skikkelig god grateng passer godt helgen, enten du skal ha gjester eller ei.

En fin måte å bruke opp rester på, eller grønnsakene som har ligget en stund i kjøleskapet. Rimelig hverdagsmiddag er det også.

Er du ute etter en kjapp helgemiddag med få ingredienser, kan vi også anbefale deg en middagsrett med kylling.

Har du tingene lett tilgjengelig er det bare å putte dette sammen i en ildfast form og la det stå og gjøre seg ferdig i ovnen mens du dekker bordet.

Et tips til hva du kan bruke istedenfor hjemmelaget hvit saus, er å kjøpe en suppepose med for eksempel blomkålsuppe. Følg bruksanvisningen, men bruk omtrent halvparten med vann. Tilsett også litt fløte.

Dette tipser er greit for deg som absolutt ikke orker å lage sausen selv, eller ikke har tid. Men husk at den beste sausen lager du selv, fra bunnen av.

Vel bekomme!

Les også:

Billig middag hele uka

Se hva sprit og kaffe gjør med vekta

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 23/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også