Grateng er godt og enkelt å lage. En skikkelig god grateng passer godt helgen, enten du skal ha gjester eller ei.

En fin måte å bruke opp rester på, eller grønnsakene som har ligget en stund i kjøleskapet. Rimelig hverdagsmiddag er det også.

Er du ute etter en kjapp helgemiddag med få ingredienser, kan vi også anbefale deg en middagsrett med kylling.

Har du tingene lett tilgjengelig er det bare å putte dette sammen i en ildfast form og la det stå og gjøre seg ferdig i ovnen mens du dekker bordet.

Et tips til hva du kan bruke istedenfor hjemmelaget hvit saus, er å kjøpe en suppepose med for eksempel blomkålsuppe. Følg bruksanvisningen, men bruk omtrent halvparten med vann. Tilsett også litt fløte.

Dette tipser er greit for deg som absolutt ikke orker å lage sausen selv, eller ikke har tid. Men husk at den beste sausen lager du selv, fra bunnen av.

Vel bekomme!

Les også:

Billig middag hele uka

Se hva sprit og kaffe gjør med vekta

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Peter Nerg

Macaroni 'n cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.

Til 2 porsjoner:

200 g makaroni

2 ss hvetemel

3 ss smør

2 dl melk

0,5 ts muskat

100 g ost

2 stk tomater

timian eller karse

Høyde (px): Bredde (px):

Hjemmelaga fiskegrateng

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

littallehånde

1 stk løk

4 stk gulrot

1 ss smør

400 g makaroni, kokt

100 g brødrasp

Hvit saus

3 ss smør

2 ss mel

2 stk sjalottløk

6 dl melk/kokevann fra fisken

2 stk egg

3 ss muskat, revet

salt

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Blomkålgrateng

Til 4 porsjoner:

600 g blomkål

3 ss smør

5 ss hvetemel

2 dl grønnsaksbuljong(utblandet - gjerne med kokevannet)

2 dl melk

1 ts salt

0,25 ts muskat, malt

3 stk egg

2 ss strøkavring

poteter

salat

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Fargeglad kjøttdeig- og tomatgrateng

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 fedd hvitløk

1 ss smør, margarin eller olje

1 bokser hakkede hermetiske tomater

3 ts hakket frisk oregano ELLER:

1 ts oregano, tørket

salt og nykvernet pepper

2 stk løk

1 stk squash

4 stk tomat

100 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!