Det smaker alltid like godt med skikkelig junkfood om det er etter en tur på byen, en fredagskveld etter en slitsom uke på jobb eller på en slapp søndag.

Har du vært på byen og trenger noe å kurere gårsdagen med, er det enkelte råvarer som fungerer bedre enn andre.

Styr unna kebab fra gatekjøkkenet eller burgeren på bensinstasjonen.

Share

Den beste junkfooden lager du enkelt selv.

Oppskrifter finner du nederst i artikkelen.

Kokkens tips

Kokk og innehaver av Abracadabramat, Eivind Seiness, sier at hjemmelaget pizza er raskere å lage enn man tror og at det også er en grei måte å bli kvitt rester fra kjøleskapet.

- De fleste har kanskje et åpnet glass med tacosaus eller noen påleggsrester i kjøleskapet. Lag en pizzadeig og putt på det du måtte ha tilgjengelig, med ost på toppen. Enkelt og greit, sier Seiness.

Han forteller også at du ikke nødvendigvis trenger å la pizzadeigen heve før du legger på resten av ingrediensene. Her er en oppskrift på enkel pizzabunn du lager selv.

Velbekomme!

Les også:

Billig middag hele uka

Kyllinglår på fire måter

10 planter som overlever "alt"

Slik fjerner du saltflekker på skoene

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Matprat.no

Kyllingburger med paprikasalsa

En mager utgave av den tradisjonelle burgeren.

Til 4 porsjoner:

400 g kyllingkjøttdeig

2 stk løk

2 ss tacosaus

1 ts chilisaus

1 fedd hvitløk

1 ts paprikapulver

1 stk egg

1 ts salt

pepper, sort og nykvernet

olje eller smør til steking

Paprikasalsa:

3 stk tomat

0,5 stk slangeagurk, i skiver

1 stk paprika, gul

1 stk paprika, rød

1 stk rødløk

2 ss limesaft

0,75 dl chilisaus, søt

2 ss koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Kebab i pitabrød

Til 2 porsjoner:

250 g kjøttdeig

0,5 ts salt

2 ts paprikapulver

0,5 ts kanel, malt

1 ts garam masala

2 ss smør/olje

4 stk pitabrød

4 stk salatblader

0,5 stk løk

4 ss Tzatziki eller yoghurt

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Bakt potet med kjøttdeig

Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Til 4 porsjoner:

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss olje eller margarin til steking

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

4 stk poteter

1 bokser hermetiske mais korn

4 ss kesam

0,5 ss rosmarin, tørket

1 ss basilikum, tørket

Høyde (px): Bredde (px):

Tacopizza med nachos

To favoritter på én gang, pizza og tacos.

Til 0 porsjon:

20 g gjær

2,5 dl vann, lunkent

1 ss olivenolje

1 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

7 dl hvetemel

olivenolje, ca 1 ss til hver form/panne

Fyll

220 g ost, revet

nacho

250 g kjøttdeig

1 pose tacokrydder

1 gl salsa

1 bokser crème fraîche

Høyde (px): Bredde (px):
Helge Eek

Kyllingburritos

Til 4 porsjoner:

400 g kyllingkjøttdeig

0,5 stk løk

1 pose tacokrydder

1 gl taco saus

1 bokser maiskorn

1 stk paprika

1 dl ost

8 stk tortilla

1 stk avokado

sitron

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!