Det er ikke fritt for at det blir litt mat til overs i jula. De fleste sørger for å ha nok - mer enn nok.

Så hva gjør du med alle restene? Her er mine forslag til hva du gjør med medisterkaker, medisterpølser, ribbe og surkål.

Rødkålsalat med appelsin og fiken

Denne salaten blir knæsj med flotte og vakre farger. Det blir flottest om du lager appelsinfileter. Appelsinfileter lager du ved først å fjerne det hvite, ytterste laget med kniv. Så skjærer du på innsiden av det fine, hvite laget mellom båtene og inn mot midten slik at du sitter igjen med appelsinbåter som ikke har noe hvitt på seg.

Dersom du har litt tørket fiken (eller svisker, dadler etc) kan du finhakke det. Bland sammen rødkål, hakket fiken og appelsinfileter.

Rødkålsalaten kan serveres til pølser og medisterkaker. Den kan også brukes på brødskiva.

Share

Buljong av pinnekjøttbeina

På beina som blir igjen etter pinnekjøttet (og eventuelt kjøtt - om det er noe igjen) kan du lage en god buljong eller suppe.

Finhakk litt grønnsaker som løk, gulrot og selleristang og kok det sammen med beina - omtrent en time. Smak til med salt og pepper.

Blomkålsuppe med ribberester

Blomkålsuppe serveres veldig ofte sammen med bacon. Nå som du har ribberester i huset kan du bytte det ut.

Skjær ribba i terninger og fres det i stekepanna i litt smør og kanskje litt løk. Ha det i blomkålsuppa når den er ferdig.

Pytt i panne med medisterpølser og medisterkaker

Sjansen er stor for at du har både medisterpølser og medisterkaker igjen etter julemiddagen. Den enkleste måten å få omsetning på varene er å lage en god pytt i panne.

Begynn med å skjær en løk eller to i skiver og stek den blank og gyllen. Skjær kokte poteter, pølser og medisterkaker i terninger og stek til alt får god stekeskorpe.

Servér med loff og eventuelt speilegg.

Bruschetta med lammerull eller sylte

Rist loffskiver gylne i ovnen. Del hvitløkfedd i to og skrap på loffen. Drypp godt med olivenolje på loffen.

Legg på lammerull eller sylte. Du kan gjerne pynte med noen skiver (eller hakket) tomat, men det er ikke nødvendig.

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!