FRANSKE: Den mest berømte utgaven av franske crêpes er crêpes Suzette som flamberes med cognac. © Foto: Aina Hole/melk.no

POPULÆR: Riskrem står på menyen i mange hjem i julen.

POPULÆR: Riskrem står på menyen i mange hjem i julen. © Foto: Crestock

Vurderer du å bytte ut riskremen med karamellpudding eller sjokolademousse i år? Her er noen deilige oppskrifter på andre, søte herligheter til jul.

Du finner flere oppskrifter nederst i artikkelen.

Les også:

Her er den beste cognacen

Det komplette kjøkken

Crêpes Suzettes med cognac

3 dl siktet hvetemel

0,5 ts salt

5 dl melk

4 stk egg

Saus

2 ss smør

2 stk eggeplomme

1 dl melis

1 stk appelsin, saft og skall

0,5 stk sitron, saft og skall

2 ss cognac

2 ss likør (appelsin/sitrus)

Slik gjør du:

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.

Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på. Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall. Iskrem eller litt pisket kremfløte ved siden av smaker godt.

Les også:

Lag ribbe som Hellstrøm

Slik blir pinnekjøttet perfekt

32 runder rundt juletreet forbrenner én pepperkake

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Riskrem med hjemmelaget, rød saus

Her kommer juledesserten! Sausen kan du gjøre så søt du bare vil.For den er hjemmelaget.

Til 4 porsjoner:

Rød saus

200 g frosne bær

1,5 dl sukker

Riskrem

4 dl kremfløte

4 ss sukker

1 ss vaniljesukker

5 dl kald ris grøt

50 g mandler, finhakkede

Høyde (px): Bredde (px):
Egg.no

Ekte karamellpudding

Her er en enkel oppskrift på ekte karamellpudding. Det er veldig populært tli jul, men kan absolutt spises året rundt!

Til 4 porsjoner:

2 dl sukker, til glassering

6 dl melk, eller

3 dl kremfløte

3 ss sukker

1 stk vaniljestang, eller 1/2 spiseskje vaniljesukker

8 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Multekrem

Multekrem hører til blant våre mest populære desserter til jul. Dette er en helt klassisk oppskrift på multekrem.

Til 4 porsjoner:

4 dl kremfløte

4 ss sukker, gjerne brunt

2 ts vaniljesukker

4 dl multer

Høyde (px): Bredde (px):

Appelsiner med fruktsalat

Til 4 porsjoner:

4 stk appelsin

100 g blå druer

1 stk banan

1 stk eple

1,5 dl krem fløte

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Iskrem med sjokoladebiter (stracciatella)

Det er lettere enn du tror å lage iskrem. Sjekk ut denne supre oppskriften.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

100 g sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokolademousse

Dette er en klassisk og enkel oppskrift på sjokolademousse.

Til 4 porsjoner:

250 g kokesjokolade, lys

3 dl kremfløte

2 stk eggehvite

2 stk eggeplomme

3 ss sukker

skallet fra en halvappelsin

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!