Desserter til jul

Disse dessertene må du ha til jul

Her er alle julens desserter. Vi gir deg oppskriftene.

MULTEKREM: Noen vil nok påstå at multekrem er den beste juledesserten, men det finnes mange gode desserter du kan lage til jul.
MULTEKREM: Noen vil nok påstå at multekrem er den beste juledesserten, men det finnes mange gode desserter du kan lage til jul. Foto: Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt
Sist oppdatert
FRANSKE: Den mest berømte utgaven av franske crêpes er crêpes Suzette som flamberes med cognac.
FRANSKE: Den mest berømte utgaven av franske crêpes er crêpes Suzette som flamberes med cognac. Foto: Foto: Aina Hole/melk.no
POPULÆR: Riskrem står på menyen i mange hjem i julen.
POPULÆR: Riskrem står på menyen i mange hjem i julen. Foto: Foto: Crestock

Vurderer du å bytte ut riskremen med karamellpudding eller sjokolademousse i år? Her er noen deilige oppskrifter på andre, søte herligheter til jul.

Du finner flere oppskrifter nederst i artikkelen.

Les også:

Her er den beste cognacen

Det komplette kjøkken

Crêpes Suzettes med cognac

3 dl siktet hvetemel

0,5 ts salt

5 dl melk

4 stk egg

Saus

2 ss smør

2 stk eggeplomme

1 dl melis

1 stk appelsin, saft og skall

0,5 stk sitron, saft og skall

2 ss cognac

2 ss likør (appelsin/sitrus)

Slik gjør du:

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.

Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på. Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall. Iskrem eller litt pisket kremfløte ved siden av smaker godt.

Les også:

Lag ribbe som Hellstrøm

Slik blir pinnekjøttet perfekt

32 runder rundt juletreet forbrenner én pepperkake

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 18/12 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også