NYTELSESFESTIVALEN:

Slik lager du «mårrabrød»

Bakeren avslører hva han bruker i det som er kåret til det beste «morrabrødet».

BYENS BESTE: Dette er Fosselis mesterbrød.
BYENS BESTE: Dette er Fosselis mesterbrød. Foto: Foto: Nils Petter Stad Fosseli
Sist oppdatert
– Smaken forlenger seg, og brødet har en god ettersmak

Under årets Nytelsesfestival i Grimstad ble kongen av «morrabrød» kåret.

Morsom tittel

Bakerlærling hos Bergshaven bakeri Nils Petter Stad Fosseli stilte med egenkomponert Nytelsesbrød, servert på fat, med blondeduk og en utgave av Grimstad Adressetidende til hver av de fire jurymedlemmene, skriver Agderposten .

- Hva synes du selv om tittelen?

- Den er morsom den, absolutt. Men jeg skal ikke spøke for mye med det siden det er faget mitt det snakkes om, sier Fosseli til Klikk.no.

Nytelsesfestivalen er en årlig festival i Grimstad. Og hvert år blir alle bakeriene invitert til å delta i kåringen. Og for Fosseli var det selvsagt interessant.

- Det er jo bare morsomt å være med. Og vi merker at salget har gått opp og pågangen er stor, sier han.

- Reklamerer dere med tittelen?

- Nei, vi reklamerer kun med at vi vant Nytelsesfestivalen med dette brødet, sier bakerlærlingen.

God ettersmak

Jurymedlem Kikki Bentzen sier følgende til Agderposten:

- Smaken forlenger seg, og brødet har en god ettersmak. I tillegg presenterte han det som en ekte engelsk butler.

Fosseli avslører hvilke ingredienser han bruker i spesialbrødet, men mengdeforholdet må du prøve deg frem til selv:

Byggmel

Bygg-gryn

Hvetemel

Grovt hvetemel

Grovt rugmel

Rugmel

Fint hvetemel

Linfrø

Hvetekli

Hirse

Olivenolje

Salt

Gjær

Vann

Les også:

Disse brødene får du ikke i butikken

10 sunne brød du kan bake selv

Billig blender best i test

Nå skal pottene henge opp ned

Mener du at du har et bedre «morrabrød»? Del oppskriftene dine i kommentarfeltet under.

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også