Om soppsankingen har foregått i hagen, i skogen eller i nærmeste matbutikk, er mindre viktig. Men sammen med risotto, epler og selleri, får du en lekker søndagsrett.

Server gjerne sammen med ovnsbakte rødbeter.

Les også:

Skogen er full av sopp

Her finner du kantrallen

Linnea Press

Sopprisotto med selleri og epler

Lag en deilig, kremete risotto og server den med ovnsbakte rødbeter til.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

100 g sellerirot

smør til steking

4 dl arborioris (ris til risotto)

3 ss grønnsaks fond (eller grønnsaksbuljongterning)

2 dl hvitvin, tørr

12 dl kokende vann

200 g fersk sopp

salt

pepper, sort og nykvernet

1 stk eple, rødt

3 dl grovrevet vellagret ost

Ovnsbakte rødbeter

500 g rødbet er

1,5 ss rapsolje

2 ts timian

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!