Endelig helg!

Denne helgen skal jeg kose meg med mat. Det er en vane jeg har lagt til meg.

For å gjøre livet mer spennende spiser jeg alltid noe nytt i helgen.

Ikke misforstå. Det kan hende at jeg har spist pizza mer enn én fredag, men jeg aldri laget to like pizzaer. Skjønner?

Dersom du blir stressa av den tanken; så bare glem det.

Du kan heller kose deg med de oppskriftene her:

Forrett

Forretten er en morsom og enkel greie med bacon, fiken og chevre. Chevre er altså en hvit, halvfast geitost som er å få i de fleste butikker. Og du: Sjekk oppskriften. Der får du en baconstekingsmetode som du antakelig aldri har hørt om.

Hovedrett

Hovedretten er med kyllingbryst. Det er mange måter å steke det på, men bare en metode fører til perfekt resultat.

I denne vårlige retten får kyllingen følge av nypoteter og asparges. Vil du ha saus til? Sjekk ut denne nydelige oppskriften på Sandefjordsmør . Selv om den ofte brukes til fisk, fungerer den utmerket til kylling også.

Dessert

Desserten er like enkel som den er genial: Sjokoladepletter med karamelliserte nøtter. Pass på så du ikke brenner sukkeret!

Ellers er det ikke mye som kan gå galt.

Her er oppskriftene. God helg!

Erik Hannemann

Fiken med supersprøtt bacon

Denne forreten er morsom å lage og er kjempegod som starten på et bedre måltid. Salt bacon og søt fiken - helt genialt.

Til 4 porsjoner:

2 stk fiken

2 skiver bacon

2 skiver chèvre

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllingbryst med asparges

Dette er en vårlig rett med nypoteter og asparges. Pass på at du ikke koker aspargessen for mye.

Til 2 porsjoner:

2 stk kyllingbryst

1 dl olje

1 stk sitron

1 ts sukker

6 stk asparges

6 stk nypoteter

salt og pepper

1 kvast kruspersille

Høyde (px): Bredde (px):

Sjokoladepletter med karamelliserte nøtter

Hjemmelaget konfekt er morsomt å server. De her lages av sjokolade og karamelliserte nøtter.

Ingredienser:

200 g kokesjokolade, lys

100 g sukker

nøtt er, valnøtter, macadamianøtter eller mandler

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!