=

Boka til James Peterson burde byttes ut med Gule Sider.

En kyllingfilet skaper ikke mye glede alene. Den behøver følge.

For noen år siden kjøpte jeg boka med tittelen som ikke kan misforståes: «Sauces». Boka har 640 sider om et av menneskehistoriens viktigste temaer. Dersom jeg hadde vært statsleder ville jeg byttet ut Gule Sider med denne boka.

Share

De har omtrent samme format, men den med oppskriftene er mye mer nyttig. Og den vil spre mer glede enn forargelse.

Dessuten finnes Gule Sider på Internett. Det gjør ikke "Sauces", men du kan jo bestille den her.

James Peterson er ansvarlig for verket. Han er kjemiker av utdannelse, men har viet sitt liv til gastronomien. Vi som leser bøkene hans er glade for dét.

Oppskriftene i boka er veldig nøye og godt beskrevet. Og selv om jeg ikke blar i den hver dag, er det en bok jeg stadig vender tilbake til.

En av de første oppskriftene jeg fulgte var på karrisaus. Karrisaus har aldri vært det samme siden.

På et profesjonelt kjøkken vil man alltid ha eks antall liter med "veloute", "bechemel" og andre grunnsauser. Det har de færreste hjemme. I karrisausoppskriften til Peterson inngår en slik saus. Jeg har tatt meg litt frihet i min versjon av oppskriften. Den er litt forenklet, men smaker aldeles nydelig.

Her er oppskriften!

Les også: Klart du kan lage sushi!

Les også: Slik lager du perfekte brownies

Erik Hannemann

Kyllingfilet med karrisaus

Et kyllingbryst trenger tilbehør med mye smak. Sjekk ut denne nydelige karrisausen.

Til 2 porsjoner:

2 stk kyllingfilet

8 stk cherrytomat

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

1 ss karri

1 dl kokosmelk

1 dl kremfløte

2 ss kyllingbuljong

smør og olje til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!