Noen ganger kommer man over noe snadder som man ikke kan huske å ha spist noe annet sted. For noen måneder siden var jeg i Paris. Jeg hadde fått tips om at den fantastiske dessertmagigeren Philippe Conticini hadde åpnet en butikk.

Jeg fikk ta i adressen, klarte å finne fram på metroen, men så begynte det å blir vanskelig. Selv om vi hadde nøyaktig adresse brukte vi sikkert over en time på å finne fram. Vi måtte ta en pause og satt oss ned på et knøttlite torg og tok en kaffe. Og da først, med kaffen i hånda, oppdaget vi at vi hadde satt oss rett ved siden av butikken vi hadde lett etter. Årsaken til at vi ikke hadde sett sjappa var åpenbar: Den var knøttliten. Når det er to mennesker i butikken er det fullt.

Les også: Slik får du perfekte brownies

Les også: De deiligste sjokoladekakene

Heldigvis var varene like gode som butikken var liten. Av flere fantastiske godbiter var sjokolade med karamelliserte nøtter. Jeg har forsøkt å etterligne oppskriften etter beste evne. Her er den! God kaffe!

Erik Hannemann

Sjokolade- og nøtteknask

Fysen? Her har du en skikkelig god oppskrift på "hjemmelaget" sjokolade med karamelliserte nøtter. Mmm...

Ingredienser:

200 g kokesjokolade, lys

100 g nougat

100 g nøtt er (enten en blanding, eller bare én type)

100 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!