OPPSKRIFT PÅ PASTARETTER:

Nye retter med pasta

Lager du de samme pastarettene om igjen og om igjen? Få ideer til nye retter her.

MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus.
MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus. Foto: Foto: Mari Svenningsen/melk.no
Sist oppdatert
BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter.
BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter. Foto: Foto: Kim Holthe/melk.no

Lasagne, spagetti bolognese og spagetti carbonara er gode klassikere som vi gjerne lager ofte. Pasta med pesto likeså.

Men det er fint å kunne variere litt også, ikke sant? For å sette fantasien i sving, gir vi deg nå et knippe med pastaoppskrifter du kan titte på.

Du kan godt bytte ut de oppgitte pastatypene med en annen. Smaken er jo den samme. Likevel kan det vere greit å ha i mente at jo tynnere pastaen er, jo mer delikat og lett skal sausen være. Ellers er hule former og riller som skapt for å få kremet saus til å feste seg.

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Linguine med blåskjell i hvitvin

Chili- og limekylling med pasta

Varm kylling- og pastasalat med safransaus

Orrechiette Sicilia

Pastaskruer med sjampinjonger

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også