Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter. © Foto: Kim Holthe/melk.no

Lasagne, spagetti bolognese og spagetti carbonara er gode klassikere som vi gjerne lager ofte. Pasta med pesto likeså.

Men det er fint å kunne variere litt også, ikke sant? For å sette fantasien i sving, gir vi deg nå et knippe med pastaoppskrifter du kan titte på.

Du kan godt bytte ut de oppgitte pastatypene med en annen. Smaken er jo den samme. Likevel kan det vere greit å ha i mente at jo tynnere pastaen er, jo mer delikat og lett skal sausen være. Ellers er hule former og riller som skapt for å få kremet saus til å feste seg.

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Linguine med blåskjell i hvitvin

Chili- og limekylling med pasta

Varm kylling- og pastasalat med safransaus

Orrechiette Sicilia

Pastaskruer med sjampinjonger

Mari Svenningsen

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Conchilglie er pastaskjell som har den fordelen at de blir fylt med saus. Men skjellene kan gjerne byttes ut med den type pasta du har for hånden.

Til 4 porsjoner:

400 g laksefilet eller ørret

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ss hvetemel

2 dl melk

2 ss sitronsaft

1 stk sitron

3 dl crème fraîche

6 stk vårløk

4 ss finhakket blad persille eller kruspersille

400 g pasta skjell

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.

Til 4 porsjoner:

75 g valnøtter

500 g tagliatelle

400 g kyllingfilet

50 g smør

150 g asparges, grønn

150 g blåmuggost

0,5 dl kremfløte

100 g parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):

Linguine med blåskjell i hvitvin

Blåskjell, tomater og pasta er en klassisk kombinasjon. Denne retten er lett i smaken, men inneholder også chili, som «erter» smaken litt.

Til 6 porsjoner:

3 kg friske blåskjell

25 cl hvitvin

2 ss olivenolje

2 fedd finhakket hvitløk

1 stk chili pepper, tørket og knust

1,5 dl kremfløte

salt

pepper

1 bt finhakket flatbladet persille

250 g linguine

Høyde (px): Bredde (px):
Margaret De Lange

Chili- og limekylling med pasta

Til 4 porsjoner:

6 stk kyllingfilet

8 stk cherrytomat

300 g lasagneplater

1 dl ruccola

0,5 dl olivenolje

1 ss balsamicoeddik

1 ss kapers

0,5 stk lime, revet skall av

2 stk chili, rød

Høyde (px): Bredde (px):

Varm kylling- og pastasalat med safransaus

Til 4 porsjoner:

4 skiver bacon

3 stk kyllingfilet

olivenolje

1 ts salt

pepper, sort og nykvernet

2 fedd hvitløk

1 pk cherrytomat

ruccola

ev. kokte sukkererter

nykokt pasta

Safransaus

2 stk sjalottløk

1 ts olivenolje

safran (1/8 g per porsjon)

4 ss konsentrert kylling fond fra flaske

2 dl vann

4 dl tørr hvitvin ev eplemost

2 dl matfløte

1 ss frisk hakket timian eller samme ant. ts tørket

1,5 ss maisenna

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):

Orrechiette Sicilia

Tom Victor Gausdals hjemmelagde pastaører med en uhyre enkel og god saus basert på ansjos.

Ingredienser:

Pastadeig:

8 stk eggeplomme

1 ss vann

hvetemel

litt salt

1,5 dl olivenolje

4 fedd hvitløk, knuste

6 stk ansjos

3 stk plomme tomat eller tilsvarende mengde solmodne cherrytomater

200 g forkokt ung brokkoli eller aspargesbønner i biter

2 skiver loff, i biter, dynket og stekt sprø i ovnen

knust hav salt og nykvernet sort pepper

revet parmesan og friske urter

Høyde (px): Bredde (px):

Pastaskruer med sjampinjonger

Rikelig med frisk rosmarin gjør denne pastaretten ekstra smakfull.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta skjell eller lignende

20 stk champignon

1 stk stor squash

3 ss olivenolje

0,5 dl finhakket frisk rosmarin

0,5 stk sitron, saften av den

3 dl matfløte

salt og pepper

0,5 dl parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!