Michelinguiden

Michelinguiden blir gitt ut årlig, og er en samling av anbefalinger til restauranter og hoteller. Guiden gir resultatene en, to og tre stjerner. Dette gjøres ved at anonyme inspektører sendes ut for å bedømme smaken og kvaliteten på maten, og personalets kunnskaper og opptreden. Å ha en eller flere stjerner gir høy status i restaurantbransjen.

En stjerne: En svært god restaurant i sin kategori.

To stjerner = Usedvanlig god matlaging, verdt en omvei.

Tre stjerner = Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise.

Kilde: Wikipedia

Nå er Michelinguiden for 2009 klar. Den regnes som den grundigste og mest prestisjetunge av alle restaurantguider.

Vi har fått tilgang på den viktigste informasjonen om de ettertraktede stjernene. For Norges del beholder alle restaurantene som allerede hadde én stjerne sin status. Bagatelle får tilbake stjerna de mistet og har dermed to - som den eneste i Norge.

Les også: - Michelinguiden er ikke komplett

I Sverige har Mathias Dahlgren også fått to stjerner. I tillegg har hans mer uformelle "Matbaren" som ligger i tilknytning til hovedrestauranten også fått én stjerne.

Les også: Polets 10 beste rødviner

Slik ser restauranten i Stockholm som nå har fått to stjerner i Michelin-guiden. © Foto: MathiasDahgren

De som ønsker å kjøpe guiden må smøre seg med litt tålmodighet. En kjapp ringerunde til bokhandlerne viste at det fortsatt er usikkert på når den kommer for salg.

Les også: Her er Norges beste restauranter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!