Posesauser kan såvisst være gode å ty til en gang iblant. Men heldigvis finnes det også en del hjemmelagde sauser som er laget på et blunk. På videoen demonsterer kokken Thomas Pettersen hvordan han laget en velsmakende sjy med appelsin og balsamico. Den smaker veldig godt sammen med hvitt kjøtt og fisk.

Pettersen bruker klaret smør i sjyen. Klaret smør får du når du smelter smør, og lar det stå slik at salt og andre faste stoffer i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes. Lag gjerne mer enn 2 dl, slik at du har noe på lager til senere. Verdt å vite er at klaret smør også gir bedre og penere stekeskorpe enn når du steker i uklaret smør.

Balsamico-appelsinsjy

2 dl klaret smør

Skall fra 1 appelsin i brede strimler, kun det oransje

1 dl rimelig balsamico

50 g sukker

Trekk smøret med appelsinskall. Siles. Balsamico kokes ned sammen med sukker til det halve. Bland 1/3 balsamico og 2/3 smør.

Søk etter flere sausoppskrifter her.

SKJÆR RIKTIG: Du skal kun bruke strimler av det ytterste oransje laget på appelsinen. © Foto: HvordanTV/Klikk.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!