Poteten er en av de aller mest anvendelige grønnsakene vi har. Vi har gjort et dypdykk i oppskriftsdatabasen og plukket ut seks herligheter som du kan kose deg med. Blant dem finner du blant annet bakte poteter med skinkefyll, en fyldig potet- og purresuppe og en fin potet- og fennikelgrateng. For de som vil ha en utfordring kan de prøve seg på en potetsufflé. (Det er egentlig ikke verre enn at du pisker eggehviter og blander inn i potetmosen... Tar du sjansen?).

Her er oppskriftene!

Hjemmelaget potetsalat

Potet- og purresuppe

Foliestekte poteter med løk

Bakte poteter med skinkefyll

Potet- og fennikelgrateng

Potetsufflé

Se også: Slik lager du perfekte brownies

Se også: Slik lager du perfekte boller

Hjemmelaget potetsalat

Til 4 porsjoner:

750 g poteter

1 stk purre

1 stk hel sylteagurk

1 stk løk

3 dl rømme

8 ss majones

1 ss mild sennep

salt

pepper

0,5 dl sylteagurk- lake

Høyde (px): Bredde (px):
Eva Brænd

Potet- og purresuppe

Luksusutgaven av potetsuppe får du ved å servere suppen med noen dråper trøffelolje og grissini surret med spekeskinke.

Til 4 porsjoner:

0,5 stk purre i biter

3 fedd hvitløk, hakket

500 g poteter

1 l kalkun kraft (laget på innmatposen) eller hønsebuljong

2 dl kremfløte

salt og pepper

Pynt

0,5 stk purre i ringer

0,5 ts trøffelolje

4 stk grissini

4 skiver spekeskinke

Høyde (px): Bredde (px):

Foliestekte poteter med løk

Til 4 porsjoner:

4 stk poteter

4 stk løk

4 ss soyasaus

40 g smør

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Bakte poteter med skinkefyll

Her er en liten variasjon på bakt potet. Bland sammen majones, rømme og biter av røkt skinke...

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

Fyll

0,5 dl majones

1,5 dl lettrømme

100 g røkt skinke

1 stk eple

1 ss frisk ingefær rot

1 ts karri

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Potet- og fennikelgrateng

Til 4 porsjoner:

1 kg poteter

2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1 stk fennikel

2 stk vårløk

1,5 ts salt

5 dl matfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Potetsufflé

Har du lyst på en morsom utfordring med poteter? Potetsufflé lages ved å vende inn stivpiskede eggehviter i potetmosen. Prøv, da vel!

Til 4 porsjoner:

6 stk kokte poteter

1 ss smør eller margarin

1 dl matfløte eller melk

2 stk eggeplomme

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 ts revet muskat

2 stk eggehvite

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!