Noen ganger må det gå kjapt.

Det behøver ikke å bety at det må bli trist og traurig.

Denne desserten kunne jeg spist på en flott restaurant og betalt hundrevis av kroner for.

Hør her: Legg tykk yoghurt i en bolle, ha på masse, flytende honning, friske bær og knus noen sjokoladekjeks som du strør over.

Vips!

Det finnes et godt knippe med slike desserter. Desserter du kan trylle fram på noen sekunder - i alle fall minutter.

Den aller største klassikeren (verdens kjappeste?) er å skjære appelsiner i skiver og strø på sukker og kanel. (Bare pass på at du kjøper ekte kanel).

 

Men, det stopper på ingen måte der.

En av de aller kuleste dessertene er så enkel at det er komisk. Det handler om å blande sammen kaffe og sukker. Gjør det og hell det i en metallform og sett den i frysa.

Med jevne melllomrom tar du den ut og rører med en gaffel. Da ser det omtrent sånn ut:

 

Krystallene blir større og større og det øker voldsomt i volum. Jeg digger å servere det med lettpisket krem.

Nedenfor finner du også oppskriften på en deilig plommedessert - se mer om plommer her. Legg plommesyltetøy nederst, så et lag med brødkrum (som du har varmet med litt kanel og sukker i panna) før du topper med et lag yoghurt. Du kan jo strø litt sjokolade på toppen, men det er ikke nødvendig.

Erik Hannemann

Rask dessert med bær

Den raskeste desserten med bær du kan lage? Jo, det er nok denne.

Til 4 porsjoner:

4 ss gresk yoghurt

4 ss honning, flytende

bær

4 stk sjokoladekjeks

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Appelsin med kanel og sukker

Dette er kongen av hverdagsdessertene.

Ingredienser:

1 stk appelsin

1 ss sukker

1 ts kanel

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kaffegranita

En kaffegranita består av bare to ingredienser, nemlig kaffe og sukker. Server den med krem og gjør alle lykkelige.

Til 4 porsjoner:

Kaffegranita

0,5 l kaffe

100 g sukker

Lettpisket krem

3 dl kremfløte

2 ss sukker

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Plomme- og yoghurtdessert

Du har antakelig alt du trenger til denne desserten.

Til 4 porsjoner:

8 ss brødrasp

4 ss sukker

2 ts kanel

8 ss plommesyltetøy

8 ss yoghurt

lime

sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!