Gi meg en liste på italienske ingredienser!

Gi oppfordringen til noen du kjenner. Jeg tipper at det første du hører er:

 

Parmesan

Parmaskinke

Pasta

 

Og du får lyst til å spise skinke (med grissini og nøtter). Og du gleder deg plutselig til å lage pasta carbonara.

Etter litt mer familing, så kommer det flere ingredienser, gjerne spesialliteter som:

 

Mozzarella

Kapers

Pecorino - ost av sauemelk

vongole - altså hjerteskjell

Alba-trøfler

Arborioris (risotto-ris)

Lardo - speket fett

 

Men, når alt kommer til alt er det gjerne langt mer ordinære ingredienser som preger det dagligdagse, italienske matbordet.

Olivenolje, tomater, hvitløk og bønner er vanlige. Men, de fleste glemmer hvilken enorm rolle squash har i det italienske kjøkkenet.

Ingen vet hva "squash" er, den er kjent som zucchini der i gården.

Det finnes enormt med oppskrifter som involverer squash på en eller annen måte: Fylt squash, farsert squash og sjekk denne kule videoen hvor pasta byttes med squash - slik at squashen altså ser ut som pasta.

 

I videoen du ser her spises squashen faktisk rå. Du kan koke remsene i ett minutt og ha dem over i isvann (forvelle), men det er ikke nødvendig.

Fyllet lages med ricotta. Ricotta er strengt tatt ikke ost, siden den lages av myse (slik som brunost).

Ricottaen blandes med litt sitronsaft, pinjekjerner, basilikum og olivenolje. Denne blandingen ruller du opp i squashremsene og fester med en tannpirker.

Oppskriften finner du nedenfor, videoen ser du på toppen av artikkelen.

 

Erik Hannemann

Forrett med squash

Italiensk forrett med squash og pinjekjerner.

Til 4 porsjoner:

50 g pinjekjerner, ristede

2 dl ricotta

1 stk sitron

1 stk squash

basilikum

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!