Det enkleste er gjerne det beste.

Og når en middag skal mekkes så kjapt som mulig, er det kjekt å ha noen triks i ermet.

Denne enkle forretten fra Italia er et slikt eksempel.

I videoen ser du hvordan finhakket selleri rulles inn i en skive parmaskinke, rundt en grissini. Så dyppes den i olje og rulles i knuste nøtter.

 

Grissini - italienske brødstenger

Hva er grissini? Jo, det er altså de tynne brødstengene som du får kjøpt ferdig. Vanligvis har grissini blitt solgt i små, avlange pappesker. De ser veldig industrielle ut. Men, i det siste har det dukket opp noen som ser mer hjemmelaget ut - og de smaker også mer autentisk.

Du kan selvsagt lage dem selv - her er oppskriften.

Grissini er noe du gjerne får servert på trattoriaen, ofte ligger de allerede på bordene. Noen steder ligger de pakket inn i papiret sitt (som selvsagt forteller deg at de ikke har laget dem selv).

Man hører sjelden om grissino, det er entallsformen. Men, brødstengene kommer aldri alene. Derfor blir det grissini (flertallsformen).

 

Hva kan jeg lage med grissini?

Det er ikke vanskelig å forestille seg mange småretter, snacks og forretter med grissini. Den i videoen er ett eksempel.

Men, den kan fint serveres med en god en godt dipp, for eksempel humus, guacamole eller det fantastiske mandelsmøret (som altså ikke er smør).

 

Om du bruker denne godbiten til snacks eller forrett - det er opp til deg. Men, la meg bare skyte inn at dette er knallgodt sammen med et glass med bobler.

Så var det sagt.

 

Erik Hannemann

Forrett med parmaskinke

Parmaskinke, grissini og nøtter er en god forrett

Til 4 porsjoner:

4 stk grissini

4 skiver parmaskinke

1 stk selleristang

1 dl nøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!