Rachel Khoo er altså damen som har gitt oss det vakreste smørbrødet vi har sett, kaffe som ikke er kaffe og den uforglemmelige ballongsjokoladekaka.

Denne gangen er det middagsmat på menyen. Og når det er italiensk mat og "linguine" i samme setning skulle man jo tro at det var pasta man pratet om, ikke sant?

Nope.

Linguine er altså vanlig å bruke om en pastaform. Sett fra enden av pastaen er den oval eller ellipseformet. Ordet betyr "tunge" (og de med språkøre kan sikkert se sammenhengen mellom "language" og linguine, ikke sant? Mother tongue, henger du med?). Linguine er litt smalere enn fettuccine, men kommer den i veldig smal form er det linguettine.

Det var altså ikke pasta, men squash-pasta som frøken Khoo disker opp med. Squash-pasta lages altså, utelukkende, av squash. Hele hemmeligheten er å skjære dem i lange skiver som du så skjærer i striper (linguine) i etterkant. Så dette er faktisk en rett hvor squashen spiller en større rolle enn vanlig.

En squash kan du spise rå (noe du kanskje har oppdaget om du i et svakt øyeblikk har forvekslet den med agurk). I denne retten vender du squashstripene inn i tomatsausen slik at den blir oppvarmet. Og det er alt du trenger å gjøre. Det geniale er at det går så raskt - og maten er supersunn - det er jo bare grønnsaker!

Det er ikke slik at Rachel Khoo utelater karbohydratene. På ingen måte. De kommer nemlig i form av små focaccia. Opprinnelig er dette et digert og rustikt langpannebrød. Om bøndene hadde sett miniversjonen ville de ristet på hodet og tenkt at dette var jåleri og en meget tungvint metode.

Men, det er faktisk et poeng med å lage mini-focaccia. Da blir stekeflaten litt større enn du ellers ville få. Og det bidrar til litt mer smak.

Oppskriften vi har hentet er fra programmet hvor Rachel Khoo reiser til Amalfikysten i Italia.

 

BBCLifestyle

Kjapp pasta med squash og focaccia

Dette ser ut som en pastarett, men det er det ikke. Sjekk ut den elegante retten!

Til 4 porsjoner:

Focaccia

4 g gjær

250 g hvetemel

1 ss salt

olje

170 ml vann, lunkent

Linguine

1 ss olivenolje

4 fedd hvitløk

1 bokser cherrytomater

10 stk oliven, sorte

2 ss kapers

4 stk squash

75 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!