Det var visstnok en dansk baker som var så begeistret for den franske skuespillerinnen at han døpte yndlingskakene sine etter henne. Skuespillerinnens navn var stavet Sarah Bernhardt, men T'n ser ikke ut til å ha tålt tidens tann.

Hun døde i 1923 etter å levd et spennende og utsvevende liv. Og så fikk hun altså noen nydelige kaker oppkalt etter seg. Her har du oppskriften!

Se også: Oppskrift på kalkun

Se også: Nyttårsmenyen

Alf Børjesson

Sarah Bernhard

Dette er de klassiske, uimotståelige kakene som alle elsker...

Til 1 porsjon:

500 g kransekakemasse

Trøffelkrem:

330 ml kremfløte

150 g kokesjokolade, lys

Sjokoladeglasur:

100 g sjokolade

4 ss delfiafett

Hjemmelaget bunn (eventuelt)

250 g sukker

250 g mandel

4 stk eggehvite

2 ts hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!