ferdigmat

Så enkelt piffer du opp ferdigmaten

Vi har plukket ut noen klassikere fra butikkhyllene og piffet dem opp med mer smak, mer innhold og ikke minst, mer farge. Kanskje du får en ny hverdagsfavoritt? 

<b>PIFF OPP FERDIGMATEN: </b>Med noen få ekstra ingredienser kan du lett få ferdigmaten til å smake mye mer.<b> </b>
PIFF OPP FERDIGMATEN: Med noen få ekstra ingredienser kan du lett få ferdigmaten til å smake mye mer.
Sist oppdatert
<b>TOMATSUPPE</b>
TOMATSUPPE Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Tomatsuppe – 4 porsjoner

<b>TOMATSUPPE PÅ POSE:</b>
TOMATSUPPE PÅ POSE:

1 tomatsuppe fra pose, uten makaroni

1 ss olivenolje

3 fedd hvitløk

1 boks hele tomater

3 stilker basilikum

4 ss rømme

KRUTONGER: 4 skiver landbrød

2 ss olivenolje

4 ss hakkede urter

1 fedd hvitløk

Skrell hvitløk og knus lett med baksiden på en sleiv. Ha olje i en gryte og ha i hvitløk. La surre et par minutter.

Skru opp til middels til høy varme og hell i tomater. Knus dem litt med en sleiv. Ha i basilikum. La surre i 6–8 minutter.

Bland inn tomatsuppeposen og vann etter anvisning. Kok opp og tilsett eventuelt 1 dl vann ekstra.

Lag krutonger. Krutonger i stekepanne: Del brødet i terninger, ha i bolle med olje, urter og salt.

Bland godt og stek i pannen til gylne.Krutonger i ovn: Forvarm ovn til 180°. Del brødet i terninger, ha i bolle med olje, urter og salt.

Bland godt og bak i ovn til gylne. Rør gjerne en gang under baking.Server suppen med en rømmeklatt og krutonger.

Les også: Du kaster vel ikke egg og melk som har gått ut på dato?

<b>LAPSKAUS</b>
LAPSKAUS Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Lapskaus – 4 porsjoner

1 boks lapskaus

2 gulrøtter

<b>LAPSKAUS PÅ BOKS</b>
LAPSKAUS PÅ BOKS

½ brokkoli

½ purre

100 g erter

½ ts salt

2 dl vann

100 g sjampinjonger

1 ss olje eller smør

4 ss hakket persille

flatbrød

Skrell, rens og del grønn­sakene i lapskausbiter. Ha gulrøtter, brokkoli og purre i en kjele med salt og vann og kok opp.

Bruk lokk. La det koke til akkurat mørt, et par minutter.Hell i erter og la koke med 1 minutt. I mellomtiden, stek sopp.

Ta ut 1 dl av kokevannet og sett til side. Hell lapskaus i kjelen med grønnsaker og kraft og varm opp. Tilsett sopp.

Smak til med salt og pepper. Bruk resten av kokevannet hvis du liker en tynnere lapskaus. Server med et dryss av persille og flatbrød.

Les også (+): Tro det eller ei: Derfor ble mange provosert av bøkene til Anne Cath Vestly

<b>PASTA MED RØKELAKS</b>
PASTA MED RØKELAKS Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Pasta med røkelaks – 4 porsjoner

<b>FISKESUPPE PÅ POSE</b>
FISKESUPPE PÅ POSE

1 fiskesuppe fra pose

1 dl fløte

5 dl melk

1 pk. sukkererter

100 g erter

1 potte dill

130 g røkelaks

½ sitron

400 g pasta

Bland fløte og melk og bruk det som væske­mengde etter anvisning på pakken. Den blir som en tykk saus.

Smak til med sitron. Kok pasta, ha i erter det siste minuttet, snitt sukkererter og hakk dill. Sil av pasta og erter og ha tilbake i kjelen.

Øs over så mye saus du ønsker. Noen liker mindre, andre liker mer. Vend inn dill, snittede sukker-erter og grove biter av røkelaks. Server med en gang.

Les også: Slik lager du verdens beste knekkebrød

<b>BLOMKÅLSUPPE</b>
BLOMKÅLSUPPE Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Blomkålsuppe – 4 porsjoner

<b>BLOMKÅLSUPPE PÅ POSE</b>
BLOMKÅLSUPPE PÅ POSE

1 blomkålsuppe fra pose

1 purre

1 liten blomkål

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

5 dl vann

4 remser bacon

4 ss timianblader

Hakk purre og hvitløk og del blomkål i små buketter. Stek i olje i en kjele på middels varme i 5–8 minutter.

Tilsett 5 dl vann og la det koke et par minutter, til mørt. Kjør med stavmikser.

Ha i suppeposen og lag suppen etter anvisning på pakken, hold igjen litt av væsken og juster etter hvert til ønsket konsistens.

Stek bacon, brekk opp og server suppen med bacon og et dryss av timian.

Les også (+): Da Tupperware startet produksjonen av plastboller, var det knapt noen som ville ha dem.

<b>KYLLINGGRYTE I FORM</b>
KYLLINGGRYTE I FORM Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Kyllinggryte i form – 4 porsjoner

<b>KYLLINGGRYTE FRA POSE</b>
KYLLINGGRYTE FRA POSE Foto: Toro

1 kyllinggryte fra pose

600 g kyllingbryst

1 paprika

½ løk

1 ss vegetabilsk olje

2 ts grønn karri

1 boks kokosmelk

5 dl vann

½ potte koriander

1 lime

ris

Del kyllingbryst i 3, paprika i strimler og løk i tynne båter. Kok ris etter anvisning på pakken.

Ha olje i pannen og stek kylling et par minutter på middels varme, ha i paprika og løk og stek 1 minutt til.

Tilsett karri, la det surre i ½ minutt ekstra. Tilsett kyllinggryte og vann. Bland godt, hell over kokosmelk, press ½ lime og rør rundt.

Bruk en slikkepott og ha det over i en stor ildfast form. Bak i ovn ved 200° i 15 minutter.Server med et dryss av koriander, noen limebåter og kokt ris.

Les også (+): Hyller husmødrene: Slik var de med på å bygge samfunnet

<b>LASAGNE</b>
LASAGNE Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal

Lasagne – 4 porsjoner

1 pk. lasagne-kit

<b>LASAGNE-KIT</b>
LASAGNE-KIT Foto: Toro

1 gulrot

1 stangselleri

½ løk

1 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

½ pk. kjøttdeig eller 1 pk. rå pølse, f. eks salsiccia

½ squash

Forvarm ovn etter anvisning på pakken. Skrell, rens og hakk gulrot, stangselleri, løk og hvitløk i små biter.

La surre på middels varme i 8–10 minutter.

Ha i kjøttdeig/ klem ut pølseinnmat.Bruk ostehøvel og skjær skiver av squash. Legg til side. Stek videre og følg anvisning på pakken. Pass på å legge squashskiver lagvis sammen med lasagneplatene. Server lasagne med en salat.

Denne saken ble første gang publisert 25/11 2020, og sist oppdatert 25/11 2020.

Les også