Richard Juhlin=

KJENT NESE: Richard Juhlin er anerkjent i inn- og utland for sine fantastiske lukteevner. Foto: Erik Hannemann

champagneflaske

EKSPLOSIVT: Det finnes riktige og gale måter å åpne champagneflasken på. Har du sabel, kan du prøve deg på en fransk åpning, men da går du glipp av noe... © istockphoto

PLOPP!, sier det så spruter det champagne til alle kanter! Festen er i gang og alle smiler og er glade.

Det vil si, ikke alle. Vinelskerne ser en dyr, fin sprudlende vare blir ødelagt. I denne videoen viser champagne-eksperten Richard Juhlin hvordan du åpner er en flaske sprudevann på korrekt måte.

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

 

Les også:

Her er verdens beste lunsj

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Endelig: Den perfekte vaffeloppskriften

Slik lager du indisk kylling

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Hvordan heller du i glasset?

Juhlin forteller også hva man gjør når flasken er åpnet. Hvordan holder du egentlig en flaske? For det er ikke bare å helle i glassene. Heller du feil går du glipp av de lekre, dyrebare boblene.

Richard Juhlin regnes som en av verdens fremste vin- og champagneeksperter.

LES OGSÅ:

Test av champagner fra Polet

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!