Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

Vi liker alle å gjøre gode kjøp. Så også med vin. Vi har tidligere presentert de ti beste billige rødvinene her på Klikk.

Nå beveger vi oss litt opp i pris, og tar for oss de beste rødvinene under 200 kroner.

Mye å velge i

Det finnes fryktelig mye å velge i under 200 kroner, også mange gode viner, så vi måtte gjøre en avgrensning. Vi har kun tatt for oss viner i polets basissortiment, altså viner du får tak i på de fleste polutsalg.

Nå skal vi ikke påstå at vi har smakt samtlige rødviner under 200 kroner i basis, men vi har smakt mange, faktisk flere hundre, det seneste halvåret, og de ti beste finner du anmeldelser av nederst i denne artikkelen.

Rangering

Vinene er rangert etter poeng. Der hvor flere viner har samme poengsum, blir den billigste listet først. Der hvor både poeng og pris er likt, sorterer vi alfabetisk.

I anmeldelsene har vi også tatt med hvilken mat som passer til vinene, samt hvor lenge de kan lagres.

Listen er sist oppdatert oktober 2016.

Gammel traver på topp

Dom. d'Andézon er, år ut og år inn, et av de beste rødvinskjøpene på polet, og i den flotte 2015-årgangen har den et sjeldent herlig trøkk av nyknuste, mørke skogsbær, og passer til det aller meste av rødt kjøtt. Den er også en glimrende grillvin.

Få også med deg disse interessante og nyttige vinartiklene:

Hvordan velge riktige vinglass

Hva er riktig serveringstemperatur for forskjellige typer vin?

Når skal du dekantere vin?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!