de beste vinkjøpene i september 2018

De beste vinkjøpene i september

Viner fra steder med kjølig klima er hovedfokus i september, men det finnes også mye godt fra varmere og mer klassiske vindistrikter.

BESTE VINKJØP: Frankrike er representert med både Bordeaux, Burgund og Rhône i slippet.
BESTE VINKJØP: Frankrike er representert med både Bordeaux, Burgund og Rhône i slippet. Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Kloden blir varmere, og stadig flere områder er tilgjengelige for dyrking av vindruer.

Polet har fokus på dette i september, med viner fra bl.a. England, Canada, Upstate New York, Tasmania og New Zealand.

Vinmonopolet har også med mange viner fra klassiske områder i Frankrike, som Bordeaux, Rhône og Burgund med underdistriktet Beaujolais. Og for ikke å glemme tyske rieslinger fra øverste hylle, de såkalte Grosses Gewächs. Noen gode og rimelige spanske rødviner er det også funnet plass til.

De nye produktene er tilgjengelige i utsalgene fra og med fredag 7. september. Produkter i basis, parti og test fordeler seg slik: 3 musserende, 14 hvitvin, 41 rødvin, 5 sider, 21 øl, 3 brennevin og 1 som er klassifisert som «diverse».

Les også: De beste rødvinene til under 200 kroner

Beste vinkjøpene

Vi har ikke brydd oss så mye om hvor vinene kommer fra, men har heller fokusert på hva som er de beste kjøpene blant september-vinene. Vi har plukket ut ti viner: én musserende, to hvitviner og syv rødviner. Du finner nærmere omtale av vinene nedenfor, samt noen ord om hvor lenge de kan lagres og hvilken mat som passer til.

Noen av disse vinene er ganske dyre, men blant rødvinene finner du fire stykker som er virkelig gode og koster under 200 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning