Billigste champagne

Den billigste champagnen

Polets billigste champagne overrasker...

BILLIGSTE CHAMPAGNE: Den er verdt mer prisen...

BILLIGSTE CHAMPAGNE: Den er verdt mer prisen... Foto: Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Champagne er ikke billig. Vi har nylig gjort en test av de mest solge champagnene. I den testen tok vi for oss de mest solge champagnene.

Selv om champagne er dyrt er faktisk ikke Vinmonopolets billigste champagne på den listen.

Den koster nemlig KR 203,50. Champagnen heter Martel Brut Prestige. Og jeg kjøpte den for å teste om Vinmonopolets aller billigste champagne var noe å skrive om.

Og kort fortalt: Ja - dette er solide saker.

Champagne som velkomstdrikk?

Det er ikke en champagne som får tårene til å trille og sansene til å eksplodere i en kulinarisk ekstase. Men, jammen er det hel ved. Faktisk ble jeg overrasket over hvor velkomponert denne champagnen er.

Jeg må skynde meg å si at dette er en champagne som består av 70 prosent pinot noir-druer. De champagnene som er mest egnet som velkomstbobler er laget på bare grønne druer - merket blanc de blanc på flaskene. Derfor er den ikke perfekt til dén bruken, men dette er flisespikkeri for mange.

Champagnen egner seg desto mer til mat. Og selv om man sier at champagne kan drikkes til alt, så egner den seg best til sjømat. Denne vil funke utmerket til for eksempel en herlig, liten blåskjellsuppe.

Den lukter helt typisk champagne av gule epler, litt gjærbakst, litt høy - og har fine bobler. Ikke veldig lang ettersmak.

For moro skyld gjorde jeg et raskt søk og fant ut jeg slett ikke var den eneste som likte den billige champagnen. Noen har til og med laget en video:

Her har du det du trenger å vite:

Navn: Martel Brut Prestige

Varenummer: 1556101

Pris: KR 203,50

Se her om de har den på ditt Vinmonopol.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Mat mot fyllesyke

Denne eplekaka er helt super

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning