Polet har allerede hatt sitt slipp av nye produkter for september og oktober, og vi anbefalte ti gode vinkjøp derfra i forrige uke. Samtidig hintet vi om at vi ville komme tilbake til ølene, og det er altså det vi gjør nå.

Det var ikke mindre enn 17 nye øl i basis, og i tråd med årstiden var det flest mørke øl, av typene porter og stout, noen av dem også med smakstilsetninger i form av diverse bær, kaffe og sjokolade.

Få med deg vår store test av porter og stout.

De fem beste kjøpene

Om det var flest mørke øl, var der også øl i den helt andre enden av skalaen, nemlig belgiske surøl. Og selvsagt ulike typer øl mellom disse ytterpunktene. Det gjør det ikke så lett å sammenligne dem opp mot hverandre, eller å gi dem poeng, men vi har valgt ut fem øl vi mener gir mest for pengene.

Du finner nærmere omtale av de fem ølene nedenfor. Vi har ordnet dem fra lyst og lett til mørkt og kraftig. Vi har også tatt med noen ord om hvilken mat som passer best til de forskjellige ølene.

Få også med deg vår store test av ølglass.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!