Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

De nye produktene blir tilgjengelige i polutsalgene førstkommende fredag.

Om du ikke helt har lyst å gi slipp på sommeren ennå, og gjerne drikker hvitvin en stund til, må du få med deg våre tester av chablis og sancerre.

Men det er uansett ikke til å komme fra at høsten er her, og med det kommer både lam og vilt, for ikke å snakke om den deilige soppen. Da snakker vi rødvin.

86 nye produkter

I alt lanseres det nå 86 nye produkter i basis, parti og test, og de fordeler seg med 40 rødviner, 18 hvitviner, 2 musserende, 8 brennevin, 17 øl og 1 cider.

Blant rødvinene er det ganske mange av dem som er innrettet mot høstens lam, mens det blant hvitvinene er fokus på tyske rieslinger på høyt nivå, og riesling passer jo også godt til krabben, som er i sesong nå.

Det er også relativt mange øl, og utvalget der har også et ganske høstlig preg, med stort innslag av porter og stout.

Fem hvite og fem røde

Vi skal komme tilbake til ølene i en annen artikkel, men i denne omgang fokuserer vi på vin. Blant de vinene vi mener er de ti beste kjøpene i dette slippet, finner vi fem tyske reislinger og fem tildels ganske kraftige rødviner, som passer godt til høstens kjøttmiddager.

Nærmere omtaler av disse ti vinene finner du nedenfor, med hvitvinene først, fulgt av rødvinene. Vi har også tatt med noen ord om hvilken mat som passer til de enkelte vinene.

Sørg også for å få med deg disse nyttige vinartiklene:

Hvordan velge vinglass

Hvorfor det er bra med skrukork

Riktig serveringstemperatur for forskjellig typer viner

Dekantering av vin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!