Det er en stadig stigende interesse for øl, og spesielt de litt kraftigere og mer smaksrike variantene. Vi er også opptatt av øl her på Klikk, og vi har allerede foretatt tester av både hveteøl, pale ale og IPA, belgisk brun og dubbel, samt porter og stout.

Vi er også opptatt av at riktig øl skal matches mot riktig mat, som da vi testet øl til grillmat.

Brew pubs

I kjølvannet av den nye ølrevolusjonen og fremveksten av mikrobryggeriene, er det blitt stadig mer vanlig med såkalte brew pubs, altså puber som brygger sitt eget øl. Nå er ikke dette noe nytt fenomen. For riktig lenge siden var det faktisk vanlig at pubene brygget sitt eget øl, men vi har hatt mange tiår hvor pubene stort sett har tappet industriøl. Det er derfor et kjærkomment trekk i utviklingen at man nå vender tilbake til det tradisjonelle.

Gastro pubs

Det skjer ting på matfronten også. Pubmat har, med ganske få unntak, vært fryktelig dårlige greier, men nå begynner stadig flere puber å servere skikkelig velsmakende mat. Rustikk, javel, men velsmakende. Vi har også fått såkalte gastro pubs. Noen av dem har til og med fått Michelin-stjerne, hvorav den kanskje mest kjente er The Spotted Pig i New York.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!