For en stakket stund ser det ut til at sommeren er vendt tilbake, i det minste i noen deler av landet. Står sjømat på programmet, er det deilig med både chablis og tyske rieslinger. Eller kanskje du skal prøve en pinot grigio?

Fyrer vi opp grillen, går det imidlertid som oftest i kjøtt, og da må vi ha noen skikkelig gode røde grillviner. Men kanskje du har blåst mesteparten av feriepengene allerede, og vil gjerne ha en god, men billig rødvin til grillmaten? Da kommer vi til unnsetning.

Under 100 kroner

Vi bestemte oss for å finne de beste røde grillvinene til under 100 kroner. Men hvordan går man da til verks? Utvalget er jo helt enormt! Det vi fremfor alt søker i en grillvin, er god fylde og kraftig smak sammen med god sødme.

Vi søkte oss frem til alle rødvinene på polets nettsted som var vurdert til minst "kl 9" på fyldeklokken. Vi supplerte disse med noen få viner som falt utenfor, men som vi hadde gode smaksnotater på fra før. Innen vår deadline fikk vi inn 12 viner, og anmeldelser av de fem beste finner du nedenfor.

Delt førsteplass

Chakana Malbec 2011 og G.R.A.N.D. Carignan Vieilles Vignes 2010 kom på delt førsteplass, og de er begge meget gode viner, spesielt i denne prisklassen. Sistnevnte er imidlertid kun tilgjengelig i bestillingslisten, så hvis du vil handle inn før helgen, bør du velge Chakana Malbec, da den er inne i samtlige polutsalg.

Mat må med

Vi må også ha noe mat til disse grillvinene. Her er oppskrifter på noen deilige grillretter:

Grillet argentinsk biff

Honningmarinert svinenakke

Grillet lammespyd

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!