Hvor mange viner det finnes i polets basissortiment fra et gitt distrikt, sier mye om populariteten til disse vinene. Mens det finnes et enormt antall røde burgundere i bestillingslisten, er de relativt få i basissortimentet. Slik er det ikke når det kommer til rioja. Der flommer det formelig over. Se vår test av røde riojaviner.

Rødvin under 150 kroner

Men, som vi allerede har antydet innledningsvis; det finnes også mange gode rødviner fra andre distrikter i Spania. Vi har tatt for oss viner under 150 kroner i basissortimentet, så kan du handle inn allerede til helgen. Basert på tidligere smaksnotater og anmeldelser i inn- og utland, endte vi opp med å teste 14 stykker, og de fem beste finner du anmeldelser av nedenfor.

Gode viner til lam

I likhet med de røde riojavinene, er mange viner fra de øvrige distriktene i Spania også gode til lam, og alle våre fem beste er da også gode lammeviner. Men du kan også bruke dem til okse eller vilt.

Her er noen gode oppskrifter på lammeretter som passer til vinene:

Klassisk lammelår

Lammefilet med ratatouille

Grillspyd med lam og timian

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!