Forrige uke snakket vi om at høsten var kommet, og anbefalte i den anledning en robust portugisk rødvin til å matche kraftige kjøttmiddager av lam og vilt. Nå er det høstjevndøgn også, og da blir det ihvertfall bare mørkere og kaldere fremover.

Del

Vi anbefaler derfor en ganske kraftig rødvin denne uken også. Den kommer fra Catalonia i nabolandet Spania, og byr på forbausende høy kvalitet i forhold til prisen. Produsenten Garriguella har laget vinen på en druemiks av garnacha, cabernet sauvignon og merlot, og den har ikke vært fatlagret.

Dinarells Negre 2009, vnr 80542, kr 91,80, 83 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Dufter av solbær og bjørnebær med innslag av anis og krydder. Også et hint av urter. God fylde med moden frukt, passe balanserende syre og en ganske lang ettersmak med veldig fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par år. Dette er en typisk kjøttvin, og den funker bra til både okse, lam og vilt, også i form av gryteretter. De veldig fine tanninene gjør at vinen aldri blir plagsomt snerpete i munnen, så den kan også drikkes uten mat, som ren kos.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Urtesnitsel av skinkebiff

Biff på vinkokte poteter

Lammelår med sennep, aubergine og paprika

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp, finner du her:

Robust portugiser

Billig og saftig rødvin

Råbillig rødvin

Her er krabbevinen

Deilig rioja

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!