KNALLKJØP: Diebolt-Vallois Blanc de Blanc Brut.

KNALLKJØP: Diebolt-Vallois Blanc de Blanc Brut. © Foto: dat@ron/Vinmonopolet

Fokusområde

Et fokusområde er et knippe produkter fra et land, et område eller en stilretning som Vinmonopolet legger spesiell vekt på i et nyhetsslipp.

Fokusproduktene lanseres primært i fullsortimentsbutikkene, men både grunn- og hovedsortimentsbutikkene får også tilført produkter.

Kilde: Vinmonopolet

Polet lanserer 92 nye viner i sitt basisutvalg nå i november, og det er «portvin og madeira» som er fokusområde.

Vi har likevel plukket ut ti gode kjøp blant champagne, hvitvin og rødvin.

Her er testen av portvinene - det var veldig mye snadder!

Fantastisk champagnekjøp

På lørdagens polslipp vil du blant annet finne et knallkjøp av en champagne.

Vnr 40046, Diebolt-Vallois Blanc de Blanc Brut, kr 249,40,10, 87 poeng.

Strågul på farve. Dufter eple, sitrus og mineraler. Høy syre og god fylde. Syrlig frisk frukt med mineralsk og lang smak. Tørr.

Volum: 75 cl

Varetype: Musserende

Utvalg: Testutvalg

Land/distrikt: Frankrike/Champagne

Råstoff: 100 % Chardonnay

Produsent: Diebolt Vallois

De fleste av oss drikker champagne som aperitiff, men champagne er også veldig godt til mat.

Nå når vi snart begever oss inn i julebordsesongen, kan vi også anbefale å drikke disse sprudlende boblene til den tradisjonelle norske julematen.

En champagne med høy syre og god fruktsødme, vil dette passe utmerket til både fet, salt og røkt mat.

Følg også med på vår store champagnetest som kommer i desember. Her kan du lese fjorårets champagnetest.

Les også:

Her er verdens beste viner

De beste vinene til lam og vilt

De resterende ni vinene finner du i guiden nedenunder.

Her finner du hvitviner og rødviner som vi anbefaler. Her er nok av gode anbefalinger. Den ene er på papp, mens resten er på flaske.

Her finner du poengsum på alle vinene vi har testet (excel-fil)

Les også:

Slik holder du kjøkkenvifta ren

Superkjapt middagstips

Hvem har smakt vinene?

Alle vinene er smakt blindt og anbefalt av vår faste vinsmaker, Robert Lie.

Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder for Grefsenkollen restaurant.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!