Comte de Ninot Crémant de Bourgogne Rosé Brut.

Comte de Ninot Crémant de Bourgogne Rosé Brut. © Foto: Petter Berg/HM Foto

Prøv en rosa musserende til fisk og skalldyr. © Foto: istock

De fleste av oss forbinder kanskje rosa musserende til andre årstider, men det er sommer, sol og tid for å nyte rosa bobler.

Rosa musserende er et bra alternativ til rosa champagne og som aperitiff kan den kanskje sette en ekstra spiss på festligheter som bryllup og sommerfester.

Alle de rosa musserende er tilgjengelig på Vinmonopol med fullsortiment.

Les også:

Rosa herlighet fra Østerrike til topps

Slik importerer du vin selv

Beste kjøp

Kvalitetsmessig var det kun et par av de rosa musserende som skilte seg ut i positiv retning.

Cartron Crémant de Bourgogne Rosé Brut fra Frankrike var den beste av dem alle. Den er lakserosa på farve og dufter rips, stikkelsbær, toast og røde bær. Den har middels fylde og høy syre. Det gjør den frisk og saftig med et fint, syrlig preg.

De aller fleste rosa musserende i denne testen kan du drikke til retter av fisk og lyst kjøtt, eller du kan nyte de rosa boblene til salater og desserter.

Les også:

Bobler til under 100-lappen

Bobler i glasset

Forfriskende hvitvin på kartong

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!