Ved siden av "nasjonaldruen" grüner veltliner, er det riesling som "ruler" blant de hvite vinene i Østerrike. Imidlertid kan ofte østerrikske rieslinger bli ganske "svære" med stor fylde, høy alkohol og tydelig preg av fersken. I så måte er ukens vin rene antitesen med sin moderate alkohol, høye syre og minimale restsukker. Produsent er meget anerkjente Schloss Gobelsburg.

Gobelsburger Riesling 2008, vnr 43988, kr 135, 84 poeng.

Blek strågul på farve. Frisk duft av sitron og grønne epler med hint av fersken og mineraler. Middels fylde med kjølig frukt, meget frisk syre og middels lang ettersmak.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par-tre år. Den er en god allrounder til det aller meste av sjømat, så lenge du styrer unna de aller kraftigste og feteste rettene (som trenger en fyldigere vin) og de sterkest krydrete variantene (som trenger en søtere vin).

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Blåskjell - helt enkelt

Fisk i sitronsaus

Grillet laks med agurk- og yoghurtsalat

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

God og billig grillvin

Knallgod chianti

Burgunder-lignende fra Oregon

Glimrende til pizza og pasta

Rødvin til lette kjøttretter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!