Slik spretter du champagnen

Verdens fremste champagne-ekspert viser deg hvordan.

Publisert Sist oppdatert
KJENT NESE: Richard Juhlin er anerkjent i inn- og utland for sine fantastiske lukteevner. Foto: Erik Hannemann
EKSPLOSIVT: Det finnes riktige og gale måter å åpne champagneflasken på. Har du sabel, kan du prøve deg på en fransk åpning, men da går du glipp av noe...

PLOPP!, sier det så spruter det champagne til alle kanter! Festen er i gang og alle smiler og er glade.

Det vil si, ikke alle. Vinelskerne ser en dyr, fin sprudlende vare blir ødelagt. I denne videoen viser champagne-eksperten Richard Juhlin hvordan du åpner er en flaske sprudevann på korrekt måte.

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

 

Les også:

Her er verdens beste lunsj

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Endelig: Den perfekte vaffeloppskriften

Slik lager du indisk kylling

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Hvordan heller du i glasset?

Juhlin forteller også hva man gjør når flasken er åpnet. Hvordan holder du egentlig en flaske? For det er ikke bare å helle i glassene. Heller du feil går du glipp av de lekre, dyrebare boblene.

Richard Juhlin regnes som en av verdens fremste vin- og champagneeksperter.

LES OGSÅ:

Test av champagner fra Polet