Sex er ikke bare godt, også sunt. Så hvorfor ikke kose seg litt mer i hverdagen?

Øker libidoen

Libido er ofte en refleksjon av en persons følelse av motivasjon, selvsikkerhet og "drag". Om en persons libido er lav, betyr det at energien deres er lav. Dermed er det verdt å trene libidoen ved å ha regelmessig sex - for selvsikkerhetens skyld!

Reduserer stress

Les også: Solosex er sunt

Les også: Lite sex?

Les også: Mat som gjør deg kåtMange ganger har det blitt nevnt at sex reduserer stress. Mennesker med et godt sexliv antas å oppleve mindre anspenthet i livet og er ofte mindre voldelige og fiendtlige mot andre. Sex frigjør oksytosin, endorfiner og dopamin, hormonene som øker den positive følelsen av tilknytning og emosjonell nærhet i kroppen.

Beskytter hjertet

Studier viser at sex har en beskyttende effekt på hjertet, både hos kvinner og menn. Forskere i Irland fant at menn som har hyppig sex, har 50 prosent mindre risiko for å utvikle hjertesykdommer sammenlignet med menn som sjelden hadde sex. Andre studier viser lignende resultater hos kvinner, særlig dersom kvinner får orgasme.

God blodsirkulasjon

Regelmessig sex gjør at blodårene utvider seg i hele kroppen, noe som igjen hjelper på blodsirkulasjonen til flere av kroppens organer, inkludert hjernen. Blod leverer oksygen og næring til cellene og bedrer organhelsen.

Kilde: Cosmopolitan.com
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!