Det perfekte sommerhåret

Slik skal håret være i sommer

Årets sommerhår skal være rufsete og boheminspirert. Hårassessoirer som hårbånd og hårpynt er sentralt.

BOHEM: I sommer skal håret være rufsete og avslappet.

BOHEM: I sommer skal håret være rufsete og avslappet. Foto: FOTO: Pascal Strømsnæs /Kedegåri Studio HÅR OG MAKEUP: Camilla Algrøy Hansen

Publisert Oppdatert
FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair.

FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair. Foto: Foto: PRIVAT.

Sommermoten i år gir rom for en avslappet stil. Frisør og stylist i Visit Your Hair, Camilla Algrøy Hansen, anbefaler folk å la håret få en avkobling i sommermånedene.

- La frihetsfølelsen ved å endelig kunne bruke håret som det er, få råde. Legg vekk føneren disse månedene og la håret lufttørke. Ikke bare har håret godt av det, men det er supertrendy også, påpeker frisøren. Rufsete saltvannshår som ser litt "yesterday" ut er lett å få til. Enten direkte fra stranden eller med litt hjelp av en saltvannsspray. Rufsehår passer like godt på stranden som på sommerfesten.

Håret til sommerfesten

- Til sommerfesten kan det være ekstra fint å lage uvørne myke krøller med stylingjern eller krøllstav. I stedet for å beholde den fine krøllen i håret, kan du bruke en naturbørste til å børste ut det meste av krøllene. Da har du bare konturene av krøllene igjen. Har du hår med litt lengder, kan du deretter sette det løst opp i nakken med et par fliseklemmer, eller bare ha det løst.

Håret skal se avslappet og ustylet ut, det er ifølge Algrøy Hansen hele poenget.

Bruk hårpynt i sommer

Vil du fremheve den trendy bohemske beach-looken, bør du ifølge frisøren bruke hårbånd eller hårpynt.

- Hårassesoirer finnes i alle stiler og varianter. Ønsker du en romantisk feminin look, velger du for eksempel hårpynt med blomster. Et mer rocka og hipt utrykk får du hvis du går for et hårbånd med grafisk mønster eller flettet skinn.

BOHEM: I sommer skal håret være rufsete og avslappet.

BOHEM: I sommer skal håret være rufsete og avslappet. Foto: FOTO: Pascal Strømsnæs /Kedegåri Studio HÅR OG MAKEUP: Camilla Algrøy Hansen

- Sommerhår-moten 2013 gir mange muligheter. Det gjelder å være kreativ og tro med egen stil. Det viktigste i år er at håret skal se tilfeldig og avslappet ut. Holder man seg til det, kan det ikke bli feil, hevder Algrøy Hansen.

Camillas produktanbefalinger for sommerhåret

  • Kérastases solserie, Huile Lactée: En pleiende solspray for håret med UV-beskyttelse. Bevarer farge og striper, og motvirker grønnskjær i håret som ofte forekommer om sommeren på grunn av klor og saltvann.
  • KMS, Sea Salt Spray: Saltvannsspray med lett hold som brukes i fuktig eller tørt hår. Gir håret en matt overflate som gjør det lett å lage en rufsete avslappede frisyre.
  • Paul Mitchells Curls-serie, Spring Loaded Detangling Shampoo og Ultimate Wave: Sjampo og kremgelé som begge hjelper å forme og separere krøllene. Kremgeléen kan brukes i både vått og tørt hår. Perfekt til sommerens bohemske beach-look.

Utstyr

Fliseklemmer, hårbånd, hårpynt, naturbørste, stylingjern eller krølltang

Unngå perfekt glatt hår i sommer

Morten Jensen er daglig leder, medeier og frisørleder hos Ramm av Ramsvik. Han understreker at i dagens motebilde er det nesten umulig å si at man "...absolutt ikke skal..." - når det gjelder håret.

Men vil likevel påpeke at for denne sommeren vil en perfekt glattet frisyre, med litt for lang lugg ned i øynene og ensfarget litt for mørkt hår, bli helt feil.

- Denne sommeren skal det være mer "laidback" og classy. Håret skal vekk fra ansiktet så solen slipper til.

- Og det kan gjerne være blåst/fønet med volum bort fra ansiktet, men det er viktig å bruke hendene og ikke minst gode produkter, for å få riktig sluttresultat.

Jensen forteller at også en dukkert i sjøen kan gi en kul våtlook.

- Når kvelden kommer kan du bruke et produkt for en mer pyntet våtlook, uten at det blir for ordentlig. For det er det som er poenget nå; det skal ikke være for ordentlig.

Unngå rødt hår i sommer

Noe Jensen er gått lei av er at luggen flettes sideveis og perfekt langs hodebunnen.

- Det er mye kult på flettefronten, men vær litt mer kreativ. Og, ikke lag det så perfekt.

Ellers råder frisøren deg for å gå for jordfarger og ulike blondtoner.

- Superbleket skal det bli i solen, og ikke før du begynner ferien.

- Alle rødtoner må vente til høsten og vinteren, sommer og rødt er en dårlig kombinasjon.

Solbeskyttelse for håret i sommer

Gode solprodukter er nødvendig i sommermånedene. Håret trenger ekstra pleie og beskyttelse mot sol, klorvann og saltvann.

- Bytt gjerne ut balsamen med en kur og sørg for å klippe tuppene i begynnelsen av ferien. Da har du sunne friske tupper, og håret blir da mer rustet for slitasjen som vil komme, anbefaler Algrøy Hansen.

- Gå til din frisør og få anbefalt noen gode solprodukter. Shampo, balsam, kur og solspray med UV-beskyttelse. Vi er flinke til å huske på solfaktor til huden, men glemmer ofte håret om sommeren. Alternativt kan man bruke caps, hatt eller sjal for å unngå direkte sollys på håret. Hodeplagg kan både gi god beskyttelse til håret og få deg til og se fresh ut.

Krem i håret når du bader

Og det aller verste for håret er hyppig bading, mener Peter Vonkunz Brun, kreativ leder hos På Håret.

- Bruk en badekrem i håret når du bader i klor eller saltvann, det legger en hinne rundt håret når du bader, har han tidligere forklart til Klikk.no

Les også:

Faren er stor for at du har én av disse sykdommene

Derfor er du en premenstruell møkkakjerring

Slik klager du på frisøren eller hudpleieren

Slik unngår du å ende opp som frisørens skrekkeksempler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning