Et stort og voluminøst hår slår ikke feil denne vinteren. Et flatt, tynt hår er ingen unnskyldning. Lær deg teknikkene og få et hår som garantert blir lagt merke til.

60-talls

Volum i håret er aldri feil, men måtene det gjøres på varierer fra sesong til sesong. Akkurat nå skal du blant annet se til 60-tallet.

- 60-tallsvolum er hot denne sesongen! For å få stilen gjelder det å få opp volumet på krona. Det finnes flere teknikker som gir deg mer volum. Stilen kan gjerne være litt «messy» og ikke alt for glatt, sier Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Les også: Superproduktene for ditt hår

Les også: Lær deg pratyfrisyrene

Les også: Vakkert hår gir mer sex


Føler du det er vanskelig å få til? Da bør du begynne med å velge riktig sjampo og balsam.

- Sjampo og balsam med volumeffekt er kjempeviktig. Prøv gjerne Kerastases Volumactive-serie og du vil merke stor forskjell. Du kan ikke sammenligne butikkprodukter med salongprodukter, mener Sølvi.

Teknikkene

Å få volum i et flatt og livløst hår kan være en prøvelse for mange. Men det er ikke nødvendigvis så vanskelig som du tror. Det handler om å lære seg teknikkene.

- En krepptang er mitt viktigste og enkleste tips. Kjøp en bred krepptang og krepp håret innerst mot hårbunnen og legg det glatte håret over. Helt genialt, mener Sølvi.

Også hårføneren er et viktig verktøy. Vet du hvordan du bruker den kan den gi stor effekt.

- Lær deg gode føneteknikker med bruk av varm og kald luft, bruk en god rundbørste og tren, oppforderer Sølvi. Se hennes beste fønetips i denne videoen:På 60-tallet var tupering en viktig del av hårstylingen. Og tupering fungerer like godt i dag. Pass på så du ikke lager store tjafser som kommer til syne under det glatte håret. I videoen under viser Sølvi deg hvordan du får til en lekker frisyre ved hjelp av enkel tuperingsteknikk.Sølvi anbefaler

Gode produkter er også viktig for et godt resultat. Her er Sølvis produktanbefalinger for et stor og vakkert hår.
  • Sexyhair "Backcomb in a bottle" er helt genial og fungerer som tupering på boks. Spray ved røttene i tørt hår og du får en lett tuperingseffekt.
  • Redken "Full Frame Volumizing Mousse" er en klassiker og er lett å fordele i håret. Bruk mengden du selv foretrekker, jo mer du bruker, jo stivere blir resultatet. Føn deretter håret. Husk at det ikke automatisk blir volum ved å føne inn et skum. Du må faktisk løfte håret og røttene for at det skal holde seg sånn.
  • Den nye stylingkremen fra Catwalk, er god. Fordel den i fuktig hår før du føner det. Den gir godt hold i hele håret og det føles tykkere. Jeg bruker denne hver gang jeg skal noe spesielt, fordi den holder helt til jeg får vasket det igjen.
  • "Volumactive"- kur og balsam fra Kerastase bruker jeg i bunnen av håret for å gi ekstra volum. Fordi håret ofte trenger mer pleie enn volum i lengdene bruker jeg en proteinkur her.
  • Volumpudder kan være til god hjelp for mange. Prøv for eksempel Tigi sitt nye "Sugar Dust". Pudre lett i hodebunnen og gni forsiktig inn. Det skaper tekstur som gjør det lett å bygge opp volum.
  • Saltvannsspray er jeg avhengig av. Favorittene mine er "Ocean Spritz" fra Wella og "Sugar Shock" fra Tigi.Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!